Policy för subnät

Ett subnät uppstår när ett MCN-nätverk ger en oansluten tredje part direkt eller indirekt åtkomst till sammanslagningsverktyget. Den tredje parten kan agera på uppdrag av ett annat varumärke eller företag och få ersättning eller överväganden i utbyte.

Enligt policyn är det förbjudet att använda subnät. Om ett konto bryter mot policyn leder det till påföljder.  YouTube förbehåller sig rätten att när som helst ändra policyn.

Enligt YouTube finns det två huvudsakliga problem med subnät:

1. De ger okända tredje parter tillgång till känsliga verktyg.
  2. De skapar osäkerhet på marknaden för innehållsskapare som tror att de registrerar sig hos ett företag när det i själva verket är en del av ett annat företag.