Forskellen på fjernelser på grund af ophavsret og Content ID-krav

Copyright Takedowns & Content ID - Copyright on YouTube

Ejere kan administrere deres ophavsretslige interesser på YouTube ved enten at udstede en fjernelse på grund af ophavsret eller – hvis de har adgang til Content ID-værktøjet – ved at gøre krav på en video og indstille en politik til at spore den ved at indsamle statistikker, aktivere indtægtsgenerering via annoncer i videoen og indkassere annonceindtægterne eller ved at blokere den, så den ikke er tilgængelig i visse områder. Der følger ikke et strafklip for at krænke ophavsretten med en Content ID-blokering, som det er tilfældet for en fjernelse på grund af ophavsret. Siden januar 2014 har der været 50 gange så mange Content ID-krav som fjernelser på grund af ophavsret.

Fjernelser på grund af ophavsret

Loven om ophavsret kræver, at websites som YouTube behandler anmodninger om fjernelse, og beskriver den procedure, vi skal følge. En fjernelse på grund af ophavsret kræver, at ejeren sender en formel underretning til os, hvor alle juridiske krav er udfyldt.

Hvis din video blev fjernet som følge af en notifikation om fjernelse på grund af ophavsret, kan du se teksten "Videoen er fjernet: Strafklip for at krænke ophavsretten" ud for videoen i dine notifikationer om ophavsret. Hvis din video er blevet fjernet som følge af en notifikation om fjernelse på grund af ophavsret, har din konto fået et strafklip for at krænke ophavsretten. Hvis det er dit første strafklip, skal du gennemføre Skole om ophavsret. Få flere oplysninger om strafklip for at krænke ophavsretten.

Hvis din video ved en fejl er blevet fjernet som følge af en fjernelse på grund af ophavsret, har du følgende muligheder:

Ellers udløber strafklippet af sig selv efter tre måneder.

Content ID-krav

I modsætning til fjernelser, der er defineret ved lov, er Content ID et YouTube-system, som er muliggjort på baggrund af aftaler mellem YouTube og indholdspartnere, der har uploadet materiale, de ejer, til vores database.

Du kan se, at din video har et Content ID-krav, hvis der står "Indeholder ophavsretsligt beskyttet indhold" i dine notifikationer om ophavsret. Kravet er som regel kun lavet for at spore eller tjene penge på videoen, ikke for at blokere den. Så din video forbliver aktiv med de pågældende krav (men vil muligvis indeholde annoncer). Du kan også stadig dele den med andre.

Content ID-krav fører ikke til strafklip for at krænke ophavsretten eller suspendering eller lukning af kanalen. Hvis du mener, at kravet er fremsat ved en fejl, kan du bestride det. Få flere oplysninger om Content ID-krav.