Hantera varumärkeskonton

Du kan använda ett eget konto för ett varumärke. Med det kan du bygga upp en närvaro online med ett antal tjänster, till exempel YouTube.

Obs! Det går inte att skapa varumärkeskonton med hjälp av ett Google-konto från en låg- eller mellanstadieskola.

Så fungerar ett varumärkeskonto

Skillnaden mellan varumärkeskonton och vanliga Google-konton

Du kan hantera ett varumärkeskonto tillsammans med andra via ditt Google-konto. Inget separat användarnamn och lösenord behövs. Kontot kan ha flera ägare och ansvariga.

Tjänster från Google som har stöd för varumärkeskonton

Du kan använda vissa av Googles tjänster med kontot, t.ex. Google Foto eller YouTube. Du kan använda varumärkeskontot till att kommunicera, hålla kontakten och dela information med kunder och supportrar.

Du kan ange vem som får se och interagera med innehållet i inställningarna för respektive tjänst.

Skapa ett varumärkeskonto

Du kan skapa ett konto för företaget eller varumärket i vissa av Googles tjänster. Du kan till exempel skapa ett varumärkeskonto när du skapar en YouTube-kanal.

Visa varumärkeskonton

Du kan se alla dina varumärkeskonton och byta mellan dem.

Se dina konton

1. Öppna en webbläsare på datorn, t.ex. Chrome eller Safari.
  2. Öppna avsnittet Varumärkeskonton i Google-kontot.
  3. Välj kontot under Dina varumärkeskonton.

Byta konto

1. Öppna en webbläsare på datorn, t.ex. Chrome eller Safari.
  2. Öppna den tjänst från Google som du vill använda.
  3. Klicka på kontobilden uppe till höger och sedan Alla dina varumärkeskonton.
  4. Välj det konto du vill använda.
    • Om kontot inte visas kanske tjänsten inte har stöd för varumärkeskonton.

Göra ändringar i kontona

Redigera grundläggande information

Du kan lägga till, ändra eller ta bort grundläggande information om företaget eller varumärket. Ändringarna gäller i alla Googles tjänster.

1. Öppna en webbläsare på datorn, t.ex. Chrome eller Safari.
  2. Öppna avsnittet Varumärkeskonton i Google-kontot.
  3. Välj vilket konto du vill redigera.
  4. Klicka på Redigera kontoinformation.
  5. Klicka på Redigera Redigera vid det som ska ändras.
    • Valfritt: Lägg till info Lägg till uppgifter kan visas nere till höger. Du kan klicka på det och lägga till mer information i kontot.
  6. Lägg till, ändra eller ta bort information efter behov.

Läs mer om hur du styr vilka uppgifter som delas.

Ändra vem som får hantera ett konto

Varumärkeskontots ägare kan lägga till ansvariga som hjälper till med att sköta det. Du styr hur mycket kontroll över kontot som var och en ska ha.

Läs mer om hur du lägger till kontoansvariga.

Välja vilka e-postmeddelanden du får
  1. Öppna en webbläsare på datorn, t.ex. Chrome eller Safari.
  2. Öppna avsnittet Varumärkeskonton i Google-kontot.
  3. Klicka på E-postinställningar.
  4. Ändra i vilka sammanhang du vill få e-postmeddelanden om kontona. Ändringarna sparas automatiskt.

Radera eller återställa ett konto

Du kan bara ta bort ett varumärkeskonto om du äger det. Om du raderar kontot tas allt innehåll på det bort från alla Googles tjänster.

Obs! Om sidan är länkad till ett konto i Google My Business går det inte att radera.

Radera ett konto
  1. Öppna en webbläsare på datorn, t.ex. Chrome eller Safari.
  2. Öppna avsnittet Varumärkeskonton i Google-kontot.
  3. Välj kontot som ska raderas.
  4. Klicka på Radera konto.
  5. Ange ditt lösenord.
  6. Läs noga igenom informationen och godkänn villkoren.
  7. Klicka på Radera konto.
Återställa ett konto

Om kontot raderades nyligen kan det gå att återställa.

1. Öppna en webbläsare på datorn, t.ex. Chrome eller Safari.
  2. Öppna avsnittet Varumärkeskonton i Google-kontot.
  3. Klicka på Raderade konton.
  4. Klicka på Återställ varumärkeskontot Återställ varumärkeskontot vid kontot som ska återställas. Det återställda kontot visas åter i listan med varumärkeskonton.