Bränditilin hoitaminen

Bränditilejä pystyi aiemmin käyttämään useiden Googlen palveluiden kanssa. 4. elokuuta 2021 alkaen bränditilit voi linkittää vain YouTube-kanaviin ja niihin lisätään merkintä "(käyttö rajoitettu YouTubeen)". Muutos ei vaikuta vanhempiin bränditileihin vaan pelkästään tileihin, jotka on luotu 4. elokuuta 2021 jälkeen.

Voit luoda brändillesi oman tilin ja ylläpitää sitä. Voit käyttää YouTubea bränditililläsi ja saada näkyvyyttä verkossa.

Vinkki: Jos sinulla on Google-tili peruskoulun tai toisen asteen koulun kautta, et voi käyttää sitä bränditilin luomiseen.

Bränditilien toiminta

Bränditilin ja tavallisen Google-tilin ero

Bränditilin voi linkittää YouTube-kanavaan, mutta ei muihin Googlen palveluihin. Voit ylläpitää bränditiliä yhdessä muiden kanssa käyttämällä omia Google-tilejänne. Sitä varten ei tarvita erillistä käyttäjänimeä tai salasanaa. Tilillä voi olla yksi ylläpitäjä tai useita omistajia tai ylläpitäjiä.

• Omistajat voivat tehdä useimpia asioita tilillä, esimerkiksi päättää sen ylläpitäjistä. Tilillä on oltava yksi ensisijainen omistaja.
  • Yhteisön ylläpitäjät voivat tehdä samoja asioita kuin ylläpitäjät, mutta he eivät voi käyttää YouTubea.

Bränditilin luominen

Voit luoda yrityksellesi tai brändillesi bränditilin, kun luot YouTube-kanavan.

Bränditilien näkeminen

Voit nähdä kaikki bränditilisi ja vaihdella niiden välillä.

Tilien näkeminen

1. Avaa tietokoneella Chrome, Safari tai muu selain.
  2. Siirry Google-tilisi Bränditilit-osioon.
  3. Valitse tili Bränditilisi-kohdasta.

Lue lisää tililtä toiseen siirtymisestä.

Tileihin tehtävät muutokset

Perustietojen muokkaaminen

Voit lisätä, muokata ja poistaa yrityksesi tai brändisi perustietoja.

1. Avaa tietokoneella Chrome, Safari tai muu selain.
  2. Siirry Google-tilisi Bränditilit-osioon.
  3. Valitse muokattava tili.
  4. Valitse Muokkaa tilin tietoja.
  5. Siirry osioon, jonka tietoja haluat muuttaa, ja valitse Muokkaa Muokkaa.
    • Valinnainen: Näytön oikeassa alakulmassa saattaa näkyä myös Lisää tietoja Lisää tietoja. Voit lisätä tietoja tilillesi napauttamalla sitä.
  6. Lisää, muuta tai poista haluamiasi tietoja.

Katso, miten voit valita jaettavat tiedot.

Tilin ylläpitäjän muuttaminen

Jos olet bränditilin omistaja, voit lisätä muita auttamaan tilin ylläpidossa. Päätät itse, miten laajat oikeudet kukin henkilö saa tilille.

Katso, miten voit lisätä tilille ylläpitäjiä.

Sähköpostien vastaanottamisen asetukset
  1. Avaa tietokoneella Chrome, Safari tai muu selain.
  2. Siirry Google-tilisi Bränditilit-osioon.
  3. Valitse Sähköpostiasetukset.
  4. Muuta tililtä saamiesi ilmoitusten asetuksia. Muutokset tallentuvat automaattisesti.

Bränditilin poistaminen tai palauttaminen

Voit poistaa bränditilin vain, jos olet sen omistaja. Jos poistat tilin, kaikki sen sisältö poistetaan kaikista Googlen palveluista.

Tärkeää: Sinun on oltava tilin omistaja seitsemän päivän ajan ennen kuin voit poistaa tai palauttaa tilejä. Jos sinusta tuli omistaja alle seitsemän päivää sitten, näkyviin tulee virheilmoitus.

Tilin poistaminen
  1. Avaa tietokoneella Chrome, Safari tai muu selain.
  2. Siirry Google-tilisi Bränditilit-osioon.
  3. Valitse poistettava tili.
  4. Valitse Poista tili.
  5. Lisää salasana.
  6. Lue tiedot huolellisesti ja hyväksy ehdot.
  7. Valitse Poista tili.
Tilin palauttaminen

Jos poistit tilisi vähän aikaa sitten, sen palauttaminen saattaa olla mahdollista.

1. Avaa tietokoneella Chrome, Safari tai muu selain.
  2. Siirry Google-tilisi Bränditilit-osioon.
  3. Valitse Poistetut tilit.
  4. Valitse palautettavan tilin kohdalta Palauta tämä bränditili Palauta tämä bränditili. Palautettu tili tulee näkyviin bränditilien kohdalle.