Använd ditt Google-konto på YouTube

Du måste ha ett Google-konto om du vill logga in på YouTube. Med ett Google-konto kan du använda alla Google-produkter (till exempel Gmail, Blogger, Maps, YouTube med flera).

Getting started | How and why to sign in to YouTube and create a YouTube channel

Om du har loggat in i någon av de här produkterna tidigare har du redan ett Google-konto. Logga in genom att ange e-postadressen du angav för den produkten (om du har Gmail anger du det användarnamnet). Om du inte har något Google-konto kan du skapa ett på YouTube.

Här är några viktiga saker att komma ihåg när det gäller Google-konton och YouTube:

• Du loggar in på YouTube med ditt Google-konto. Du loggar in på YouTube genom att ange e-postadressen och lösenordet för Google-kontot. Om du har registrerat dig på YouTube och sedan loggar in på ditt Google-konto för en annan Google-tjänst loggas du in automatiskt när du besöker YouTube.
  • Om du tar bort ditt Google-konto kommer även YouTube-informationen att tas bort. Det gäller alla videor, kommentarer och prenumerationer. Innan du tar bort ditt Google-konto måste du tänka på att du även tar bort informationen på alla Google-tjänster permanent – inklusive YouTube.
Vissa äldre YouTube-kanaler (som skapades före maj 2009) kanske inte ingår i Google-konton. Sådana konton måste läggas till innan de kan användas.

När du loggar in på YouTube med ditt Google-konto får du tillgång till många YouTube-funktioner:

• Gilla videor
  • Spara favoriter
  • Prenumerera på kanaler
  • Titta senare
  • Visningshistorik
  • Flagga videor

Dessutom kan YouTube rekommendera videor utifrån vilka videor du gillat och tittat på, och dina prenumerationer.

Om du inte skapar en kanal har du heller inte en offentlig profil på YouTube. Dina aktiviteter är helt privata. Om du vill ladda upp egna videor, kommentera videor eller skapa spellistor kan du när som helst skapa en YouTube-kanal.