Je Google-account gebruiken voor YouTube

Je hebt een Google-account nodig om in te loggen bij YouTube. Een Google-account biedt toegang tot alle Google-producten (zoals Gmail, Blogger, Maps, YouTube en meer).

Getting started | How and why to sign in to YouTube and create a YouTube channel

Als je eerder al hebt ingelogd bij deze producten, heb je al een Google-account. Als je wilt inloggen, voer je het e-mailadres in dat je bij deze producten hebt ingevoerd (als je Gmail gebruikt, is het je Gmail-gebruikersnaam) Als je geen Google-account hebt, kun je er een maken op YouTube.

De volgende zaken zijn belangrijk voor Google-accounts en YouTube:

• Je logt in bij YouTube met je Google-account. Voer je e-mail en wachtwoord van je Google-account in om in te loggen bij YouTube. Als je bent ingelogd bij YouTube en daarna inlogt op je Google-account bij een andere Google-service, word je automatisch ingelogd als je YouTube bezoekt.
  • Door je Google-account te verwijderen, verwijder je je YouTube-gegevens, inclusief alle video's, reacties en abonnementen. Voordat je je Google-account kunt verwijderen, moet je bevestigen dat je begrijpt dat al je gegevens op alle Google-services, inclusief YouTube, definitief worden verwijderd.
Sommige oudere, ongebruikte YouTube-kanalen (gemaakt vóór mei 2009) zijn mogelijk niet aan een Google-account gekoppeld. Deze moeten aan een account worden gekoppeld voordat ze kunnen worden gebruikt.

Als je inlogt bij YouTube met je Google-account, kun je gebruik maken van vele YouTube-functies:

• Video's liken
  • Favorieten opslaan
  • Een abonnement nemen op kanalen
  • Later bekijken
  • Kijkgeschiedenis
  • Video's markeren

YouTube kan aanbevelingen voor video's personaliseren op basis van je abonnementen en de video's die je hebt geliket en bekeken.

Tenzij je zelf een kanaal maakt, ben je niet openbaar aanwezig op YouTube. Je activiteit is volledig privé. Als je je eigen video's wilt uploaden, wilt reageren op video's of afspeellijsten wilt maken, kun je altijd een YouTube-kanaal maken.