Je Google-account gebruiken voor YouTube

Je hebt een Google-account nodig om in te loggen bij YouTube. Een Google-account biedt toegang tot alle Google-producten (zoals Gmail, Blogger, Maps, YouTube en meer).

Aan de slag | De voordelen van inloggen bij YouTube en hoe je een YouTube-kanaal maakt

Abonneer je op het YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Als je eerder al hebt ingelogd bij deze producten, heb je al een Google-account. Je kunt dan inloggen door het e-mailadres in te voeren dat je bij deze producten hebt gebruikt. Bij Gmail is dit bijvoorbeeld je Gmail-gebruikersnaam. Als je geen Google-account hebt, kun je er een maken op YouTube.

De volgende zaken zijn belangrijk voor Google-accounts en YouTube:

• Je logt in bij YouTube met je Google-account. Voer je e-mail en wachtwoord van je Google-account in om in te loggen bij YouTube. Nadat je je hebt aangemeld voor YouTube, word je automatisch bij YouTube ingelogd als je inlogt op je Google-account bij een andere Google-service.
  • Als je je Google-account verwijdert, worden ook je YouTube-gegevens verwijderd, waaronder alle video's, reacties en abonnementen. Voordat je je Google-account verwijdert, moet je bevestigen dat je begrijpt dat je daarmee al je gegevens voorgoed verwijdert van alle Google-services, waaronder YouTube.
Sommige oudere, ongebruikte YouTube-kanalen (gemaakt vóór mei 2009) zijn misschien niet aan een Google-account gekoppeld. Je moet deze kanalen mogelijk aan een Google-account toevoegen voordat je ze kunt gebruiken.

Als je inlogt bij YouTube met je Google-account, kun je een groot aantal YouTube-functies gebruiken:

• Video's liken
  • Favorieten opslaan
  • Een abonnement nemen op kanalen
  • Later bekijken
  • Kijkgeschiedenis inzien
  • Video's melden

YouTube kan ook aanbevelingen voor video's personaliseren op basis van je abonnementen en de video's die je hebt bekeken.

Als je geen uitgebreide eerdere kijkgeschiedenis hebt, worden de YouTube-functies verwijderd die videoaanbevelingen geven op basis van je kijkgeschiedenis, zoals aanbevelingen op de YouTube-homepage.

Tenzij je zelf een kanaal maakt, ben je niet openbaar aanwezig op YouTube. Je activiteit is volledig privé. Als je je eigen video's wilt uploaden, op video's wilt reageren of playlists wilt maken, kun je op elk moment een YouTube-kanaal maken.