Bruk Google-kontoen din på YouTube

Du trenger en Google-konto for å logge på YouTube. En Google-konto fungerer i alle Google-produkter (f.eks. Gmail, Blogger, Maps, YouTube med mer).

Kom i gang | Finn ut hvorfor du bør logge på og lage kanaler på YouTube – og hvordan du gjør det

Abonner på YouTube Viewers-kanalen for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Hvis du har logget på noen av disse produktene før, har du allerede en Google-konto. For å logge på skriver du inn e-postadressen du har brukt for disse produktene. Hvis du for eksempel bruker Gmail, er det Gmail-brukernavnet ditt. Hvis du ikke har noen Google-konto, kan du opprette en på YouTube.

Her er noen viktige ting å huske på når det gjelder Google-kontoer og YouTube:

• Du logger på YouTube med Google-kontoen din. Logg på YouTube ved å skrive inn e-postadressen og passordet for Google-kontoen din. Når du har registrert deg for YouTube, logges du automatisk på YouTube når du logger på Google-kontoen din i en annen Google-tjeneste.
  • Hvis du sletter Google-kontoen din, slettes også YouTube-dataene dine – inkludert alle videoer, kommentarer og abonnementer. Før du kan slette Google-kontoen din, må du bekrefte at du forstår at du sletter dataene dine i alle Google-tjenester, inkludert YouTube, for godt.
Det kan hende at enkelte gamle, ubrukte YouTube-kanaler (opprettet før mai 2009) ikke tilhører noen Google-konto. Det kan hende at disse kanalene må legges til i en Google-konto før de kan brukes.

Når du logger på YouTube med Google-kontoen din, kan du bruke mange YouTube-funksjoner:

• Lik videoer
  • Lagre favoritter
  • Abonner på kanaler
  • Se senere
  • Seerlogg
  • Rapportér videoer

YouTube kan også gi deg personlige videoanbefalinger basert på abonnementene dine og videoer du har sett på.

Hvis du ikke har noen betydelig seerlogg fra før, blir YouTube-funksjoner som tar utgangspunkt i seerloggen for å gi deg videoanbefalinger, for eksempel anbefalinger på YouTube-startsiden, fjernet.

Med mindre du oppretter en kanal, har du ingen offentlig tilstedeværelse på YouTube. Alt du foretar deg, er privat. Hvis du vil laste opp egne videoer, kommentere videoer eller opprette spillelister, kan du når som helst opprette en YouTube-kanal.