Gebruik jou Google-rekening vir YouTube

Jy moet ’n Google-rekening hê om by YouTube aan te meld. ’n Google-rekening werk in alle Google-produkte (soos Gmail, Blogger, Maps, YouTube en meer).

Begin hier | Hoe en hoekom om by YouTube aan te meld en ’n YouTube-kanaal te skep

Teken in op die YouTube Viewers-kanaal vir die jongste nuus, opdaterings en wenke.

As jy al by enige van hierdie produkte aangemeld het, het jy reeds ’n Google-rekening. Om aan te meld, moet jy die e-posadres invoer wat jy vir daardie produkte gebruik het. Byvoorbeeld, as jy Gmail gebruik, is dit jou Gmail-gebruikernaam. As jy nie ’n Google-rekening het nie, kan jy een op YouTube skep.

Hier is ’n paar belangrike dinge wat jy oor Google-rekeninge en YouTube moet onthou:

• Jy meld met jou Google-rekening by YouTube aan. Om by YouTube aan te meld, moet jy jou Google-rekening se e-posadres en wagwoord invoer. Nadat jy by YouTube aangesluit het, sal jy outomaties by YouTube aangemeld word wanneer jy in ’n ander Google-diens by jou Google-rekening aanmeld.
  • As jy jou Google-rekening uitvee, sal jou YouTube-data uitgevee word, insluitend alle video’s, opmerkings en intekeninge. Voordat jy jou Google-rekening uitvee, sal jy moet bevestig dat jy verstaan dat jy jou data in alle Google-dienste, insluitend YouTube, permanent uitvee.
Sommige ouer, ongebruikte YouTube-kanale (wat voor Mei 2009 geskep is), is dalk nie deel van ’n Google-rekening nie. Hierdie kanale sal dalk by ’n Google-rekening gevoeg moet word voordat hulle gebruik kan word.

Wanneer jy met jou Google-rekening by YouTube aanmeld, kan jy baie YouTube-kenmerke benut:

• Duim video’s op
  • Stoor gunstelinge
  • Teken in op kanale
  • Kyk later
  • Kykgeskiedenis
  • Gee video’s aan

YouTube kan ook videoaanbevelings personaliseer op grond van jou intekeninge en die video’s wat jy gekyk het.

As jy geen noemenswaardige vorige kykgeskiedenis het nie, word YouTube-kenmerke wat op jou kykgeskiedenis staatmaak om video-aanbevelings te gee, soos aanbevelings op die YouTube-tuisblad, verwyder.

As jy nie ’n kanaal skep nie, sal jy nie ’n publieke teenwoordigheid op YouTube hê nie. Jou aktiwiteit is heeltemal privaat. As jy jou eie video’s wil oplaai, opmerkings op video’s wil maak, of snitlyste wil skep, kan jy enige tyd ’n YouTube-kanaal skep.