Omkodningsinställningar för 360-gradersvideor i YouTube Live

Med 360-gradersvideor kan du ge tittarna en uppslukande upplevelse. Om du inte livestreamar i 360 grader måste du använda andra inställningar för streamen.

YouTube har för tillfället bara stöd för 360-gradersvideor med ekvirektangulär projektion.

Konfigurera omkodaren

Om du vill livestreama videoinnehåll i 360 grader måste du ändra omkodningsinställningarna.

1. Klicka på Skapa följt av Sänd live i YouTube Studio.
  2. Börja streama nu genom att klicka på Streama. Du kan också redigera eller skapa en schemalagd stream genom att klicka på Hantera.
  3. Aktivera 360°-video.
  4. Ställ in omkodaren:
    1. Välj den högsta möjliga upplösning och bitfrekvens du kan streama i.
    2. En upplösning på 2160p eller 1440p lämpar sig bäst för livesändningar i 360 grader.
    3. Du får bästa möjliga videokvalitet med bildförhållandet 16:9. Läs mer om bildförhållanden.
  5. Börja streama precis som du gör med livestreamar som inte är 360 grader.
Om din kamera kan integreras direkt med YouTube Live följer du instruktionerna från kameratillverkaren.

Vi rekommenderar att du testar streamen i 360 grader innan du börjar streama offentligt så att du kan prova de olika inställningarna. I testet bör du använda ungefär samma ljud och rörelser som kommer att vara med i den offentliga livestreamen. Under evenemanget kan du hålla koll på ljud- och bildkvaliteten och läsa eventuella felmeddelanden.

Plattformar som stöds

YouTube har stöd för inmatning och uppspelning av livestreamar i 360 grader i webbläsarna Chrome, Firefox, MS Edge och Opera. Du kan även spela upp 360-gradersvideor i YouTube-appen.