Omkodningsinställningar för YouTube Live i 360 grader

Du kan streama i 360 grader med hjälp av liveevenemang. Ge tittarna en uppslukande upplevelse med 360-gradersvideor. Observera att om du inte livestreamar i 360 grader måste du använda andra inställningar för streamen.

YouTube har för tillfället bara stöd för 360-gradersvideor med ekvirektangulär projektion.

Konfigurera omkodaren

Om du vill streama videoinnehåll i 360 grader måste du ändra omkodningsinställningarna.

1. Öppna EvenemangYouTubes liveplattform. Obs! Om du väljer Streama nu går det inte att streama i 360 grader.
  2. Öppna Avancerade inställningar och markera kryssrutan för Det här är en livestream i 360°. Du kan även streama via vårt API om din enhet är integrerad med YouTube Live i 360 grader.

3. Ställ in omkodaren:
    1. Välj den högsta möjliga upplösning och bitfrekvens du kan strömma i.
    2. En upplösning mellan 2 160 p och 1 440 p lämpar sig bäst för livesändningar i 360 grader.
    3. Du får bästa möjliga videokvalitet med bildförhållandet 16:9. Läs mer om bildförhållanden.
  4. Börja streama precis som du gör med livestreamar som inte är 360 grader.
Om din kamera kan integreras direkt med YouTube Live följer du instruktionerna från kameratillverkaren.

Vi rekommenderar att du testar streamen i 360 grader innan du börjar streama offentligt, så att du kan prova de olika inställningarna. I testet bör du använda ungefär samma ljud och rörelser som kommer att vara med i den offentliga livestreamen. Under evenemanget kan du hålla koll på ljud- och bildkvaliteten och läsa eventuella felmeddelanden.

Plattformar som stöds

YouTube har stöd för inmatning och uppspelning av livestreamar i 360-grader i webbläsarna Chrome, Firefox, MS Edge och Opera. Du kan även spela upp 360-gradersvideo i apparna YouTube och YouTube Gaming.