Enkoderinnstillinger for YouTube Live med 360-graders videoer

Vi er i ferd med å avvikle verktøyene for direktesendinger i den klassiske versjonen av Skaperstudio. Prøv det nye kontrollrommet for direktesendinger, som kombinerer verktøyene for direktesendinger fra den klassiske versjonen av Skaperstudio med nye og bedre funksjoner. Finn ut mer.

Med 360-graders videoer kan du gi seerne dine en oppslukende opplevelse. Merk at hvis du ikke bruker direktesendinger med 360-graders videoer, må du bruke andre innstillinger for strømmen.

YouTube støtter foreløpig bare 360-graders videoer med ekvirektangulær projeksjon.

Konfigurer enkoderen

Hvis du vil strømme 360-graders videoer, må du endre enkoderinnstillingene:

1. Klikk på Opprett i YouTube Studio og så Send direkte.
  2. Start sendingen nå ved å klikke på Send direkte. Du kan også endre eller opprette en planlagt direktesending ved å klikke på Administrer.
  3. Slå på 360-graders video.
  4. Konfigurer enkoderen slik:
    1. Velg den høyest mulige oppløsningen og bithastigheten du kan strømme i.
    2. En oppløsning på 2160p eller 1440p passer best for direktesendinger i 360 grader.
    3. Velg høyde/bredde-forholdet 16:9 hvis du vil ha best mulig videokvalitet. Finn ut mer om høyde/bredde-forhold.
  5. Start direktesendingen på samme måte som med sendinger som ikke er i 360 grader.
Hvis kameraet ditt kan integreres direkte med YouTube Live, følger du veiledningen fra kameraprodusenten.

Vi anbefaler at du tester strømmen på 360 grader før du starter en offentlig direktesending, slik at du kan teste ut ulike oppsett. I testen bør du bruke omtrent de samme lydene og bevegelsene som skal være med i den offentlige direktesendingen. I løpet av sendingen må du følge med på lyd- og videokvaliteten og gjennomgå eventuelle feilmeldinger.

Støttede plattformer

YouTube støtter overføring og avspilling av direktesendinger med 360-graders videoer på datamaskiner i nettleserne Chrome, Firefox, MS Edge og Opera. 360-graders avspilling støttes også i YouTube- og YouTube Gaming-appen.