Coderingsinstellingen voor live 360°-video's.

Onze klassieke tools voor livestreaming verdwijnen binnenkort. Probeer ons nieuwe Live controlecentrum waar je zowel de klassieke desktoptools voor livestreaming als nieuwe en verbeterde functies vindt. Meer info

Met Live evenementen kun je in 360° streamen. 360°-video's zorgen voor een meeslepende kijkervaring. Houd er rekening mee dat wanneer je geen 360° livestream gebruikt, je je stream anders moet instellen

YouTube ondersteunt momenteel alleen de cilinderprojectie van 360°-video's.

Je coderingsprogramma instellen

Als je 360°-video's wilt livestreamen, moet je je coderingsinstellingen aanpassen:

1. Maak een livestream door naar http://youtube.com/livestreaming/stream te gaan.
  2. Voer een titel en beschrijving in en klik vervolgens op Stream maken.
  3. Klik op Instellingen > Instellen.
  4. Schakel 360°-video in.
  5. Stel je coderingsprogramma in:
    1. Kies de hoogste ondersteunde resolutie en bitsnelheid waarop je kunt streamen.
    2. Voor het livestreamen van 360°-video's wordt een resolutie van 2160p of 1440p aanbevolen.
    3. Kies voor de hoogste videokwaliteit 16:9 als beeldverhouding. Meer informatie over beeldverhoudingen.
  6. Begin met streamen zoals je dat gewend bent met normale live video's.
Als je camera directe integratie met YouTube Live biedt, kun je de aanwijzingen van de camerafabrikant volgen.

We raden je aan je 360°-stream te testen voordat je live gaat streamen voor een publiek zodat je verschillende instellingen kunt uitproberen. Test zowel audio als video met dezelfde set-up die je gaat gebruiken in de livestream voor je publiek. Houd tijdens het evenement de beeld- en geluidskwaliteit in de gaten en bekijk eventuele foutmeldingen.

Ondersteunde platforms

YouTube ondersteunt het opnemen en afspelen van livestreams in 360° op computers met de volgende browsers: Chrome, Firefox, MS Edge en Opera. Het afspelen van 360°-video's wordt ook ondersteund door de YouTube-app en YouTube Gaming-app.