Coderingsinstellingen voor live 360°-video's.

360°-video's zorgen voor een meeslepende kijkbeleving. Houd er rekening mee dat je je stream anders moet instellen als je geen 360°-livestream gebruikt.

YouTube ondersteunt momenteel alleen de cilinderprojectie van 360°-video's.

Je coderingsprogramma instellen

Als je 360°-video's wilt livestreamen, moet je je coderingsinstellingen aanpassen:

1. Klik vanuit YouTube Studio op Maken en dan Live gaan.
  2. Klik op Streamen om met streamen te beginnen. Je kunt ook een geplande stream bewerken of maken door op Beheren te klikken.
  3. Schakel 360°-video in.
  4. Stel je coderingsprogramma in:
    1. Kies de hoogste ondersteunde resolutie en bitsnelheid waarop je kunt streamen.
    2. Voor het livestreamen van 360°-video's wordt een resolutie van 2160p of 1440p aanbevolen.
    3. Kies voor de hoogste videokwaliteit 16:9 als beeldverhouding. Bekijk meer informatie over beeldverhoudingen.
  5. Begin met streamen zoals je dat gewend bent met normale live video's.
Als je camera directe integratie met YouTube Live biedt, kun je de aanwijzingen van de camerafabrikant volgen.

We raden je aan je 360°-stream te testen voordat je live gaat streamen voor een publiek zodat je verschillende instellingen kunt uitproberen. Test zowel audio als video met dezelfde instellingen die je gaat gebruiken in de livestream voor je publiek. Houd tijdens het evenement de beeld- en geluidskwaliteit in de gaten en bekijk eventuele foutmeldingen.

Ondersteunde platforms

YouTube ondersteunt het opnemen en afspelen van 360°-livestreams op computers met de volgende browsers: Chrome, Firefox, MS Edge en Opera. In de YouTube-app kun je ook 360°-video's afspelen.