360 asteen live-videoiden enkooderiasetukset

360 asteen videot vievät katsojan keskelle lähetystä. Huomioi, että tavallisissa striimeissä on käytettävä eri asetuksia.

YouTube tukee 360 asteen videoissa tällä hetkellä vain tasavälistä lieriöprojektiota.

Enkooderin määrittäminen

Enkooderin asetukset on määritettävä 360 asteen livestriimiä varten:

1. Valitse YouTube Studiosta Luo ja sitten Aloita live-lähetys.
  2. Aloita striimaus valitsemalla Striimaa. Voit myös muokata striimiä tai luoda ajastetun striimin valitsemalla Hallinta.
  3. Laita 360 asteen video päälle.
  4. Määritä enkooderi:
    1. Valitse striimin suurin tuettu resoluutio ja bittinopeus.
    2. 360 asteen striimeihin suositellaan resoluutiota 2160p tai 1440p.
    3. Valitse kuvasuhteeksi 16:9, jolloin videon laatu on paras mahdollinen. Lue lisää kuvasuhteista.
  5. Aloita striimi normaalisti.
Jos kamerassasi on YouTuben live-tapahtumien integroitu tuki, noudata kameran valmistajan ohjeita.

Kannattaa testata 360 asteen striimausta ennen julkisen lähetyksen käynnistämistä. Näin voit kokeilla eri asetuksia. Testin aikana äänen ja liikkeen tulisi vastata julkisessa striimissä esitettävää ääntä ja liikettä. Seuraa lähetyksen aikana äänen ja videon laatua ja tarkista virheilmoitukset.

Tuetut alustat

YouTuben 360 asteen striimejä voi ladata ja katsoa tietokoneiden Chrome-, Firefox- MS Edge- ja Opera-selaimilla. 360 asteen striimejä voi katsoa myös YouTube-sovelluksella.