Spatiaalisen audion käyttö VR- ja 360 asteen videoissa

YouTuben spatiaalisen audion ansiosta voit kuulla videon äänen kaikista suunnista.

Spatiaalista audiota sisältävien videoiden lataaminen

1. Luo spatiaalista audiota sisältävä 360 asteen video tai VR-video.

Spatiaalisen audion vaatimukset

1. Renderöi 360-monovideo DNxHR:llä. Käytä tarvittaessa enkooderina FFMPEG:tä.
    2. Tuo 360-monovideo spatiaalisen työtilan laajennukseen DAW-ohjelmassasi.
    3. Avaa muunnettu DAW-projekti tai tuo ääniraidat yksittäin DAW-ohjelmaan.
    4. Lisää spatiaalinen efekti haluamiisi ääniraitoihin. Voit käyttää myös ääniraitoja, joissa on äänen headlock-lukitus (yleensä stereona).
    5. Käytä kappaleessa spatiaalisen efektin laajennusta.
    6. Reititä headlock-raitojen stereolähtö ambisonisen mixin ensimmäiseen kanavaan.
    7. Vie ääni WAV-muodossa.
    8. Lisää enkooderiin ääni ja video.
    9. Valitse YouTuben spatiaalisen audion vienti.
  2. Käsittele video sisällönkuvaustyökalun uusimmalla versiolla.
  3. Lataa video YouTubeen.​

Katso lisätietoja 180 tai 360 asteen videoiden lataamisesta.

VR-videoiden spatiaalisen audion esikuuntelu

Voit esikuunnella VR-videoiden spatiaalista audiota ennen lataamista Resonance Audio Monitor VST ‑laajennuksella.

Tuetut spatiaaliset audiomuodot

YouTube tukee kahta spatiaalista audiomuotoa:

• First Order Ambisonics
  • First Order Ambisonics ja Head-Locked Stereo

Tämän lisäksi videoihin voi lisätä Head-Locked Stereo ‑ääntä, joka ei muutu katsojan liikuttaessa päätään.

Tekniset vaatimukset

YouTuben tilaäänen teknisissä tiedoissa on tarkat tiedot tuetuista asetteluista ja järjestyksistä. Noudata kuitenkin seuraavia vähimmäisvaatimuksia:

Spatiaalisen audion vähimmäisvaatimukset

1. Sisällönkuvaustiedot on lisättävä videoon.
  2. Vain yhtä ääniraitaa voi käyttää.
    • ​​Samassa tiedostossa ei voi käyttää useita ääniraitoja, esimerkiksi yhtä tilaääniraitaa ja toista stereo- tai monoraitaa.
  3. Spatiaalinen ääni on Ambisonics (AmbiX) ‑muodossa:
    • ACN-kanavajärjestys
    • SN3D-normalisointi
  4. Tuetut First Order Ambisonics (FOA) ‑muodot:
    • W, Y, Z, X nelikanavaisena ääniraitana ladatussa tiedostossa, näytteenottotaajuus 48 kHz
    • PCM-koodattu ääni MOV-pakkausmuodossa:
    • AAC-koodattu ääni MP4/MOV-pakkausmuodossa:
      • Vähimmäissiirtonopeus 256 kb/s
    • OPUS-koodattu ääni MP4-pakkausmuodossa:
      • Kanavamääritysryhmä 2
      • Vähimmäissiirtonopeus 512 kb/s
  5. Tuetut First Order Ambisonics (FOA) ja Head-Locked Stereo ‑muodot:
    • W, Y, Z, X, L, R kuusikanavaisena ääniraitana ladatussa tiedostossa, näytteen taajuus 48 kHz
    • PCM-koodattu ääni MOV-pakkausmuodossa:
      • Näytteen taajuus 48 kHz
    • OPUS-koodattu ääni MP4-pakkausmuodossa:
      • Vähimmäissiirtonopeus 768 kb/s
      • Kanavamääritysryhmä 2