Brug rumlig lyd i 360 graders videoer og VR-videoer

Med rumlig lyd på YouTube kan du opleve en videos lyd i alle retninger.

Upload videoer med rumlig lyd

1. Opret en 360°- eller VR-video med rumlig lyd.

Krav til rumlig lyd

1. Konvertér 360°-monovideo til DNxHR. Brug FFMPEG, hvis der er behov for det.
    2. Indlæs din 360°-monovideo i værktøjspluginnet for rumlig lyd i din DAW (Digital Audio Workstation).
    3. Åbn dit konverterede DAW-projekt, eller indlæs dine lydspor i din DAW ét ad gangen.
    4. Anvend værktøjet til rumlig lyd (spatializeren) på de lydspor, du gerne vil placere i rummet. Du kan også have lydspor, der er headlocked (generelt i stereo).
    5. Brug værktøjspluginnet for rumlig lyd til at placere lydsporene i rummet.
    6. Hvad angår lydspor, der er headlocked, skal du route stereoudgange til den første kanal i det ambisoniske mix.
    7. Eksportér lyd som WAV.
    8. Indlæs lyden i koderen med video.
    9. Vælg eksportindstillinger for rumlig lyd på YouTube.
  2. Kør den seneste version af metadataværktøjet på videoen.
  3. Upload videoen til YouTube.​

Se, hvordan du uploader 180°- og 360°-videoer.

Eksempel på rumlig lyd i VR-videoer

Se forhåndsvisninger af dine VR-videoer med rumlig lyd, inden du uploader dem, ved hjælp af Resonance Audio Monitor VST-pluginnet.

Understøttede formater for rumlig lyd

YouTube understøtter to forskellige formater for rumlig lyd:

• First Order Ambisonics
  • First Order Ambisonics med Head-Locked Stereo

Du kan også føje Head-Locked Stereo-lyd til dine videoer, så lyden ikke ændrer sig, når seeren bevæger hovedet.

Tekniske krav

Du kan se YouTubes fuldstændige specifikationer for rumlig lyd for at få mere at vide om understøttede layouts og organiseringer. Sørg for at følge disse minimumskrav, når du bruger rumlig lyd.

Minimumskrav for rumlig lyd

1. Metadata er føjet til din fil.
  2. Kun ét lydspor bruges.
    • ​​Flere lydspor, f.eks. spor med rumlig lyd og stereo/mono i samme fil, understøttes ikke
  3. Rumlig lyd bruger Ambisonics (AmbiX)-formatet:
    • ACN-kanalorganisering
    • SN3D-normalisering
  4. Understøttede First Order Ambisonics-formater (FOA):
    • W, Y, Z, X i et 4-kanals lydspor i den fil, der uploades, samplingfrekvens: 48 kHz
    • PCM-kodet lyd i en MOV-container:
    • AAC-kodet lyd i en MP4/MOV-container:
      • Min. bithastighed: 256 kbit/s
    • OPUS-kodet lyd i en MP4-container:
      • Kanaloversigtsgruppe: 2
      • Min. bithastighed 512 kbit/s
  5. Understøttet format for First Order Ambisonics (FOA) med Head-Locked Stereo:
    • W, Y, Z, X, L, R som 6-kanals lydspor i den fil, som uploades, samplingfrekvens: 48 kHz
    • PCM-kodet lyd i en MOV-container:
      • Samplingfrekvens: 48 kHz
    • OPUS-kodet lyd i en MP4-container:
      • Min. bithastighed 768 kbit/s
      • Kanaloversigtsgruppe: 2