Felsökning av borttagna videoklipp

Den här artikeln hjälper dig med videoklipp som tagits bort från YouTube. Om du behöver hjälp med att ta bort ett videoklipp kan du lära dig hur du tar bort dina egna videoklipp eller flaggar olämpligt innehåll.

Om meddelandet ”Videoklippet togs bort” visas bredvid ett av dina uppladdade videoklipp innebär det att vi har bedömt att det bryter mot våra policyer och har därför tagits bort från YouTube. Klicka på ett avsnitt nedan om du vill veta mer om hur du kan åtgärda problemet.

Orsaker till borttagning och vad du kan göra

Olämpligt innehåll

Om meddelandet ”Videon togs bort: olämpligt innehåll” visas bredvid en av dina uppladdade videor innebär det att vi har bedömt att den bryter mot våra riktlinjer för communityn.

Så här löser du problemet

Brott mot användarvillkoren

Om meddelandet ”Videon togs bort: brott mot användarvillkoren” visas bredvid en av dina videor kan det innebära att videon har avvisats på grund av brott mot användarvillkoren eller upphovsrätten. Mer information hittar du i användarvillkoren och i grunderna om upphovsrätt.

Innehåller upphovsrättsskyddat material

Om något av nedanstående meddelanden visas bredvid en av dina videor innebär det att en innehållsägare har gjort anspråk på innehåll i din videon via YouTubes Content ID-system:

• Innehåller upphovsrättsskyddat material
  • Ljudet har stängts av på grund av upphovsrättsskyddat innehåll
  • Blockerat i hela världen
  • Blockerat i vissa länder

Välj texten som visas bredvid din video. En sida öppnas med mer information om upphovsrättsanspråket som gäller videon. Under Upphovsrättsinformation visas information om innehållet som identifierats i din video.

Läs mer om Content ID-anspråk och hur de påverkar din video.

Borttaget videoklipp

Din video har tagits bort från YouTube. Det beror på att en upphovsrättsägare har skickat oss en fullständig juridisk begäran om borttagning. Du har även fått en upphovsrättsvarning. Läs mer om hur upphovsrättsvarningar kan påverka ditt konto

Du kan lösa en upphovsrättsvarning på tre sätt. Varningen försvinner inte för att du tar bort en video.

Varumärkesproblem

Om meddelandet ”Videon togs bort: varumärkesproblem” visas bredvid en av dina uppladdade videor innebär det att vi har bedömt att den bryter mot vår varumärkespolicy.

Läs igenom varumärkespolicyn så att du vet vilken typ av innehåll du får ladda upp på YouTube. På så vis slipper du få ditt innehåll borttaget från webbplatsen.