Problemen met verwijderde video's oplossen

Hier vind je wat je kunt doen als een van je video's is verwijderd van YouTube. Wil je zelf een video verwijderen? Dan vind je hier hoe je je eigen video's verwijdert of ongepaste content meldt.

Als het bericht Video verwijderd wordt getoond naast een van je geüploade video's, is de video van YouTube verwijderd omdat deze in strijd is met ons beleid. Klik hieronder op een sectie voor informatie over wat je kunt doen om het probleem op te lossen.

Redenen voor verwijdering en wat je kunt doen

Ongepaste content

Als je het bericht 'Video verwijderd: ongepaste content' naast een van je geüploade video's ziet, is de betreffende video in strijd met onze Communityrichtlijnen.

Hoe je dit probleem oplost

Schending van de Servicevoorwaarden

Als het bericht 'Video verwijderd: schending van Gebruiksvoorwaarden' naast een van je video's staat, is de video misschien geweigerd vanwege een schending van de Gebruiksvoorwaarden of het auteursrecht. Lees voor meer informatie onze Servicevoorwaarden en deze basisprincipes over auteursrecht.

Bevat auteursrechtelijk beschermde content

Als je de onderstaande berichten naast een van je video's ziet, heeft een auteursrechteigenaar content in je video geclaimd via het Content ID-systeem van YouTube:

• Bevat auteursrechtelijk beschermde content
  • Verborgen vanwege auteursrechtelijk beschermde content
  • Wereldwijd geblokkeerd
  • In sommige landen/regio's geblokkeerd

Selecteer de tekst naast je video. Via deze link kom je op een pagina met meer informatie over de auteursrechtclaim op je video. Onder Auteursrechtgegevens zie je informatie over het materiaal dat in je video is gevonden.

Ontdek wat Content ID-claims zijn en welke gevolgen ze voor je video hebben.

Video verwijderd

Je video is van YouTube verwijderd omdat een auteursrechteigenaar een volledig juridisch verzoek tot verwijdering bij ons heeft ingediend. Je hebt ook een waarschuwing vanwege een auteursrechtklacht gekregen. Lees welke gevolgen waarschuwingen vanwege een auteursrechtklacht voor je account kunnen hebben.

Je kunt op 3 manieren een waarschuwing vanwege een auteursrechtklacht oplossen. Als je een video met een waarschuwing verwijdert, wordt de waarschuwing niet opgelost.

Probleem met handelsmerk

Als je het bericht 'Video verwijderd: probleem met handelsmerk' ziet, is de betreffende video in strijd met ons beleid voor handelsmerken.

Neem ons beleid voor handelsmerken door, zodat je weet welke content wordt geaccepteerd op YouTube.