Praktische tips voor itemlabels

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken. Neem contact op met je YouTube-partnermanager om toegang te krijgen.
Met itemlabels kun je je items en claims indelen in aangepaste categorieën. Je kunt:
  • maximaal 30 labels per item toepassen,
  • maximaal 15.000 itemlabels per Content Manager maken.

Volg deze best practices om je labels zo effectief mogelijk te maken zonder over het maximumaantal heen te gaan:

Kies duidelijke en specifieke labelnamen

• Labelnamen moeten één kenmerk vertegenwoordigen dat de items of claims die je ermee labelt, gemeen hebben. Voorbeelden hiervan zijn genre, artiestennaam, muzieklabel en locatie.
    • Voorbeelden: Piano, Interview1, Interview2, 1080p, Recital, 1996, Kampioenschap, Clip1, Clip2
  • Kies woorden die nuttig en relevant zijn voor iedereen die je content beheert en prestatierapporten analyseert.
  • Gebruik woorden die kunnen worden hergebruikt voor andere items die in de toekomst worden geüpload.

Als je duidelijke labelnamen gebruikt, worden prestatierapporten inzichtelijker en kun je makkelijker labels groeperen voor campagnes.

Itemlabels versus aangepaste ID's: Gebruik itemlabels niet op dezelfde manier als een aangepaste ID. Itemlabels zijn bedoeld om item- en claimcategorieën te groeperen, niet om als ID te gebruiken. Gebruik een unieke code zoals RTC1403728 dus als aangepaste ID en niet als itemlabel.

Pas meerdere labels toe

• Maak geen specifieke labels die je maar voor één scenario kunt gebruiken, maar pas meerdere itemlabels (maximaal 30) toe op een item, zodat je items op meerdere manieren kunt groeperen.

Verwijder niet-gebruikte labels

• Verwijder regelmatig de itemlabels die je niet meer gebruikt om te voorkomen dat je de limiet van 15.000 per Content Manager overschrijdt.
  • Zo hoef je ook niet al je itemlabels te controleren.

Bekijk meer informatie over hoe je itemlabels verwijdert.