Anbefalte fremgangsmåter for etiketter for innholdselementer

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen. Kontakt YouTube-partneradministratoren din for å få tilgang.
Med etiketter for innholdselementer kan du organisere innholdselementene og kravene dine i egendefinerte kategorier. Du kan
  • bruke opptil 30 etiketter per innholdselement
  • opprette maksimalt 15 000 etiketter per innholdsbehandling

Vi anbefaler at du følger disse retningslinjene for å sikre at etikettene dine er så virkningsfulle som mulig, samtidig som du holder deg under maksimumsantallet.

Velg tydelige og konkrete etikettnavn

• Etikettnavnet skal representere ett enkelt attributt som deles av innholdselementene eller kravene du bruker etiketten på. Attributtene kan omfatte sjanger, artistnavn, plateselskap eller sted.
    • Eksempler: Piano, Intervju1, Intervju2, 1080p, Opptreden, 1996, Mesterskap, Klipp1, klipp2
  • Velg søkeord som er nyttige og relevante for alle som administrerer innholdet ditt og analyserer resultatrapporter.
  • Bruk identifiserende ord som kan gjenbrukes for andre innholdselementer som lastes opp i fremtiden.

Tydelige etikettnavn bidrar til mer relevante resultatrapporter og er til hjelp når du skal gruppere etiketter for kampanjer.

Etiketter for innholdselementer vs. egendefinerte ID-er: Unngå å bruke etiketter for innholdselementer på samme måte som du bruker egendefinerte ID-er. Etiketter for innholdselementer er ment for gruppering av kategorier med innholdselementer og krav, ikke som unike felt. En unik kode, for eksempel «RTC1403728», må være en egendefinert ID og ikke en etikett.

Bruk flere etiketter

• Bruk mange etiketter (opptil 30) for et innholdselement for å få flere grupperingsalternativer, i stedet for å opprette spesifikke etiketter for ett bestemt scenario.

Slett etiketter som ikke er i bruk

• Slett jevnlig etiketter du ikke bruker lenger, slik at du unngår å overskride grensen på 15 000 per innholdsbehandling.
  • Ved å slette etiketter som ikke er i bruk, kan du også unngå å måtte ta en full revisjon av etikettene dine.

Finn ut hvordan du sletter etiketter for innholdselementer.