Sisältökohdetunnisteiden parhaat käytännöt

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka käyttävät YouTube Studio Content Manageria. Pyydä pääsyä YouTube-kumppanuuspäälliköltä.
Sisältökohdetunnisteiden avulla voit lajitella sisältökohteet ja vaatimukset eri kategorioihin. Rajoitukset:
  • Voit liittää yhteen sisältökohteeseen enintään 30 tunnistetta.
  • Voit luoda yhden Content Managerin alaisuuteen enintään 15 000 sisältökohdetunnistetta.

Jotta tunnisteiden käyttö olisi tehokasta eikä enimmäisrajoja tarvitse ylittää, seuraavat parhaat käytännöt kannattaa pitää mielessä:

Nimeä yksittäiset tunnisteet selkeästi ja tarkasti

• Tunnisteen nimen tulisi kuvata jotain yksittäistä ominaisuutta, joka liittyy kaikkiin sitä käyttäviin sisältökohteisiin ja vaatimuksiin. Tällainen ominaisuus voi olla esimerkiksi genre, artistin nimi, levy-yhtiön nimi tai sijainti.
    • Esimerkkejä: Piano, Haastattelu1, Haastattelu2, 1080p, Konsertti, 1996, Mestaruuskilpailu, Klippi1, Klippi2
  • Käytä avainsanoja, jotka ovat hyödyllisiä ja relevantteja kaikille, jotka hoitavat sisältöäsi ja analysoivat tulosraportteja.
  • Käytä yksilöiviä sanoja, jotka soveltuvat myös muihin myöhemmin lisättäviin sisältökohteisiin.

Selkeät tunnistenimet helpottavat tulosraporttien analysointia ja mahdollistavat esimerkiksi tunnisteiden ryhmittelyn kampanjoiden mukaan.

Sisältökohdetunnisteet vs. omat tunnukset: Älä käytä sisältökohdetunnisteita samalla tavalla kuin omia tunnuksia. Sisältökohdetunnisteet on tarkoitettu sisältö- ja vaatimuskategorioiden ryhmittelyyn, ei käytettäväksi yksilöllisinä kenttinä. Esimerkiksi yksilöllinen koodi, kuten "RTC1403728", kannattaa lisätä omaksi tunnukseksi sisältökohdetunnisteen sijaan.

Käytä useita tunnisteita

• Liitä yhteen sisältökohteeseen useita tunnisteita (enintään 30). Näin saat useita ryhmittelymahdollisuuksia sen sijaan, että loisit erilliset tunnisteet jokaiselle eri käyttötilanteelle.

Poista käyttämättömät tunnisteet

• Poista säännöllisesti tunnisteet, joille ei ole enää tarvetta. Näin et ylitä Content Manager ‑kohtaista 15 000 tunnisteen enimmäisrajaa.
  • Kun poistat käyttämättömiä tunnisteita säännöllisesti, sinun ei tarvitse käydä läpi kerralla koko tunnistelistaa.

Lue lisää sisältökohdetunnisteiden poistamisesta.