Bjud in tittare att bidra med transkriptioner och översättningar

Bidrag från tittare försvinner snart
Funktionen Bidrag från tittare tas bort från alla kanaler efter den 28 september 2020. Med den här funktionen kunde tittarna lägga till undertexter, titlar och beskrivningar i videor. Funktionen användes sällan och det fanns problem med spam och trakasserier. Därför tar vi bort den till förmån för andra verktyg för kreatörer. Du kan fortfarande använda egna undertexter, automatiska undertexter och verktyg och tjänster från tredje part. Du kan publicera bidrag från tittarna till och med den 28 september 2020.

När du har aktiverat bidrag från tittare vill du kanske berätta för dem att de kan hjälpa till att granska och översätta videor. Så här kan du göra:

• Dela en länk till en video: Låter tittarna veta att du behöver hjälp med en video och leder dem till textningsredigeraren. Med hjälp av redigeraren kan de lägga till översättningar för ett eller flera språk.
  • Dela en länk till din kanal: Leder tittarna direkt till en lista över alla tillgängliga översättningar för din kanal. De kan se vad som behövs för deras språk och välja hur de vill hjälpa till.

YouTube fastställer tittarnas språkprofiler genom att titta på olika faktorer, till exempel deras visningshistorik.

Skaffa länkar att dela med bidragsgivare

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Videor i menyn till vänster.
  3. Klicka på den video du vill redigera.
  4. Välj Undertexter i menyn till vänster.
  5. Klicka på nedåtpilen nedanför Bidrag från tittare.
  6. Välj för videon.
  7. Klicka på Information i menyn till vänster.
  8. Kopiera och dela videolänken nedanför videon med dina tittare. Om du vill nå ut till fler tittare kan du prova att lägga till dem i videons beskrivning eller i inlägg på sociala medier.
Obs! Kontrollera kvaliteten på bidrag från tittare innan du publicerar dem för din video. Läs mer om att hantera spam i bidrag från tittare.