Kijkers uitnodigen om transcripties of ondertiteling bij te dragen

Communitybijdragen verdwijnen binnenkort
Op 28 september 2020 verdwijnen de communitybijdragen uit alle kanalen. Met communitybijdragen konden kijkers ondertiteling, titels en beschrijvingen aan video's toevoegen. We verwijderen de functie omdat deze weinig werd gebruikt en zorgde voor spam en misbruik. We gaan ons nu op andere tools voor creators richten. Je kunt nog steeds gebruikmaken van je eigen ondertiteling, automatische ondertiteling en tools en services van derden. Je kunt tot 28 september 2020 je communitybijdragen publiceren. Daarna worden ze verwijderd.

Nadat je communitybijdragen hebt ingeschakeld, kun je je kijkers laten weten dat ze je kunnen helpen met het beoordelen en vertalen van je video's. Je kunt kijkers als volgt om hulp vragen:

• Een link naar een video delen: Laat kijkers weten dat je hun hulp nodig hebt bij een video. Via de link komen ze in de editor voor ondertiteling. Met de editor kunnen ze vertalingen voor een of meer talen toevoegen.
  • Een link naar je kanaal delen: Leid kijkers rechtstreeks naar een lijst met alle beschikbare vertalingen voor je kanaal. Ze kunnen dan zien wat voor hun talen nog gedaan moet worden en bepalen wat ze willen bijdragen.

YouTube bepaalt de taal van kijkers aan de hand van verschillende factoren, zoals de kijkgeschiedenis.

Links ontvangen om met bijdragers te delen

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. Klik op de video die je wilt bewerken.
  4. Klik op Ondertiteling in het linkermenu.
  5. Klik op de pijl-omlaag onder Communitybijdragen.
  6. Klik op Inschakelen voor deze video.
  7. Klik op Details in het linkermenu.
  8. Kopieer de videolink onder de video en deel deze met je kijkers. Je kunt meer mensen bereiken door de links bijvoorbeeld toe te voegen aan de videobeschrijving of op social media te posten.
Opmerking: Controleer de kwaliteit van communitybijdragen voordat ze in je video worden gepubliceerd. Meer informatie over hoe je spam in communitybijdragen beheert.