Tekstitysten lisääminen

Tekstitysten avulla voit esittää videoita laajemmalle yleisölle, kuten kuuroille ja kuulorajoitteisille tai videon kieltä osaamattomille. Lue lisää aiemmin luotujen tekstitysten muokkaamisesta ja poistamisesta.

Tekstitysten luominen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Tekstitykset.
  3. Klikkaa muokattavaa videota.
  4. Klikkaa LISÄÄ KIELI ja valitse haluamasi kieli.
  5. Klikkaa tekstitysten alta LISÄÄ.
Huom. Tekstitykset voi lisätä myös latausvaiheessa.
Lataa tiedosto

Tekstitystiedostot sisältävät videon puheen tekstinä. Niissä on myös aikaleimoja, joiden mukaan tekstitykset näkyvät videossa. Joissain tekstitystiedostoissa voi olla myös kohdistus- ja tyylitietoja, joista on hyötyä erityisesti kuuroille ja huonokuuloisille katsojille.

Varmista ennen aloittamista, että YouTube tukee tekstitystiedoston tiedostotyyppiä.

1. Valitse Lataa tiedosto.
  2. Valitse Ajoituksen kanssa tai Ilman ajoitusta ja valitse sitten Jatka.
  3. Valitse ladattava tiedosto.
  4. Valitse Tallenna.
Automaattinen synkronointi

Voit luoda tekstityksiä kirjoittamalla ne videon katselun aikana. Tällöin sinun on erikseen ajoitettava tekstitykset videoon.

Huom. Tekstin transkriptio synkronoidaan automaattisesti videon puheen kanssa. Transkription on oltava kielellä, jota puheentunnistustekniikkamme tukee. Transkription kielen on myös vastattava videolla puhuttua kieltä. Emme suosittele transkriptioiden käyttämistä videoissa, jotka ovat yli tunnin pituisia tai joiden äänenlaatu on heikko.
  1. Valitse Automaattinen synkronointi.
  2. Lisää sanat videoon tai lähetä transkriptiotiedosto
  3. Valitse MUOKKAA ja sitten TALLENNA JA SULJE.

Tekstitysten ajoittaminen voi kestää muutaman minuutin. Kun ajoittaminen alkaa, siirryt takaisin videon kappaleluetteloon. Kun ajoitus on tehty, videon transkriptio julkaistaan automaattisesti.

Kirjoita manuaalisesti

Kirjoita itse ‑vaihtoehto löytyy kielikohtaisesta Lisää tekstitys ‐osiosta.

Voit halutessasi kirjoittaa tekstitysten transkription tai liittää sen tekstin. Tällöin tekstitykset ajastetaan automaattisesti.

1. Valitse Kirjoita itse
  2. Käynnistä video ja kirjoita tekstitykset. Muista myös lisätä teksti, joka kuvaa muita videolla kuuluvia ääniä, esimerkiksi [aplodeja] tai [ukkosen jyrinää]. Voit myös keskeyttää videon kirjoittamisen ajaksi.
  3. Valitse JULKAISE.

Voit nopeuttaa työskentelyäsi käyttämällä seuraavia näppäinyhdistelmiä:

• Windows/command + vasen nuoli: Siirtyy sekunnin taaksepäin.
  • Windows/command + oikea nuoli: Siirtyy sekunnin eteenpäin.
  • Windows/command + välilyönti: Keskeyttää videon tai jatkaa sitä.
  • Windows/command + enter: Lisää uuden rivin.
  • Windows/command + alanuoli: Siirtyy seuraavaan ruututekstiin.
  • Windows/command + ylänuoli: Siirtyy edelliseen ruututekstiin.
  • Enter: Lisää ruututekstin.

Automaattinen käännös

YouTube voi tuottaa videoihin tekstityksiä automaattisesti puheentunnistustekniikan avulla. Jos automaattiset tekstitykset ovat käytössä, ne julkaistaan videolla automaattisesti. Katso lisätietoja automaattisista tekstityksistä.
Huom. Automaattinen tekstitys on saatavilla vain videon oletuskielellä.

Automaattisten tekstitysten lisääminen

Katso alta YouTube Creators ‑kanavan videolta, miten tekstitykset voi lisätä.

How to Add Captions While Uploading & Editing Your Videos

Tilaa YouTube Creators ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.