Legg til teksting

Med teksting gjør du videoene dine tilgjengelige for flere, for eksempel seere som er døve eller hørselshemmede, eller seere som snakker andre språk. Finn ut mer om hvordan du redigerer eller fjerner eksisterende teksting.

Opprett teksting

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Undertekster på menyen til venstre.
  3. Klikk på videoen du vil redigere.
  4. Klikk på LEGG TIL ET SPRÅK, og velg språket ditt.
  5. Klikk på LEGG TIL under «Undertekster».
Merk: Du kan også legge til undertekster i løpet av opplastingsprosessen.
Last opp en fil

Filer med teksting består av det som blir sagt i videoen, i tekstformat. Den inneholder også tidsstempler for når hver tekstlinje skal vises. Noen filer kan også inneholde informasjon om plassering og stil, noe som kan være svært nyttig for døve og hørselshemmede seere.

Før du begynner, må du kontrollere at filtypen din støttes på YouTube.

1. Velg Last opp en fil.
  2. Velg Med tidskoder eller Uten tidskoder, og velg så Fortsett.
  3. Velg filen du vil laste opp.
  4. Velg Lagre.
Synkroniser automatisk

Du kan lage undertekster ved å legge inn det som blir sagt, mens du ser på videoen. Med dette alternativet må du angi tidskoder, slik at teksten synkroniseres med videoen.

Merk: Den transkriberte teksten synkroniseres automatisk med videoen. Transkripsjonen må være på et språk som støttes av teknologien for talegjenkjenning. Transkripsjonen må også være på det samme språket som snakkes i videoen. Vi anbefaler ikke å bruke transkripsjon for videoer som er lengre enn en time eller har dårlig lydkvalitet.
  1. Velg Synkroniser automatisk.
  2. Skriv inn det som blir sagt i videoen, eller last opp en transkripsjonsfil
  3. Velg ENDRE, og klikk på LAGRE OG LUKK.

Det kan ta noen minutter å angi tidskodene. I mellomtiden kommer du tilbake til sporlisten for videoen. Transkripsjonen publiseres automatisk i videoen så snart den er klar.

Skriv inn manuelt

«Skriv inn manuelt» finner du under «Legg til undertekster» for et språk.

Du kan velge om du vil skrive eller lime inn en transkripsjon av videoen. Med dette alternativet angis tidskodingen for tekstingen automatisk.

1. Velg Skriv inn manuelt
  2. Spill av videoen, og skriv inn tekstingen. Ikke glem å legge til tekst som [applaus] eller [torden], slik at seerne vet hva som skjer i videoen. Du kan også sette avspillingen på pause mens du skriver.
  3. Velg PUBLISER.

For å spare tid kan du også bruke følgende hurtigtaster:

• Windows/kommando + venstrepil: Hopp ett sekund bakover.
  • Windows/kommando + høyrepil: Hopp ett sekund fremover.
  • Windows/kommando + mellomrom: Spill av videoen, eller sett den på pause.
  • Windows/kommando + Enter: Legg til en ny linje.
  • Windows/kommando + nedoverpil: Rediger neste linje med undertekst.
  • Windows/kommando + oppoverpil: Rediger forrige linje med undertekst.
  • Enter: Legg til underteksten.

Oversett automatisk

YouTube kan bruke teknologi for talegjenkjenning til å lage teksting for videoene dine automatisk. Hvis automatisk teksting er tilgjengelig, blir tekstingen automatisk publisert i videoen. Finn ut hvordan du bruker automatisk teksting.
Merk: Den automatisk tekstingen blir bare tilgjengelig på standardspråket for videoen.

Se hvordan du legger til teksting

Ta en titt på denne videoen fra YouTube-kanalen for skapere for å se hvordan du legger til teksting.

How to Add Captions While Uploading & Editing Your Videos

Abonner på YouTube-kanalen for skapere for å få siste nytt, oppdateringer og tips.