Hashtags gebruiken voor YouTube-video's en YouTube Music-playlists

Hashtags zijn zoekwoorden met een # ('hash' of 'hekje') ervoor. Met hashtags kun je je content eenvoudig koppelen aan andere video's en playlists met dezelfde hashtag op YouTube en YouTube Music. Met hashtags kunnen kijkers en luisteraars ook gerelateerde content vinden via zoekopdrachten.

Hashtags toevoegen aan je YouTube-video's of YouTube Music-playlist

Je kunt hashtags aan de titel en beschrijving toevoegen als je een video uploadt of een Short opneemt op YouTube, of als je een playlist maakt in YouTube Music.

Zo voeg je een hashtag toe aan je video op YouTube:

1. Typ een # in de titel of beschrijving en dan begin het onderwerp of zoekwoord voor je video te typen. Ons systeem stelt dan populaire hashtags voor.
  2. Kies een aanbevolen hashtag om je video te promoten bij andere video's met dezelfde hashtag, of maak een eigen hashtag die bij je content past.

Van alle hashtags die je aan de videobeschrijving toevoegt, zie je bij je videotitel maximaal 3 hashtags die als meest interessant worden beschouwd. Je hashtags blijven zichtbaar in de videobeschrijving en je video's kunnen nog steeds in de zoekresultaten voorkomen. Hashtags in de titel en beschrijving linken naar een resultatenpagina met andere video's die dezelfde hashtag hebben.

Zo voeg je een hashtag toe aan je playlist in YouTube Music:

1. Selecteer Bibliotheek en dan Playlists.
  2. Zoek de playlist die je hebt gemaakt en wilt bewerken.
  3. Selecteer Meer '' en dan Bewerken om de titel van je playlist te wijzigen of een beschrijving toe te voegen.
  4. Typ een # in de titel of beschrijving van de playlist.

Nadat je hashtags hebt opgeslagen in de titel of beschrijving van een playlist, werken ze als links waarop je kunt klikken. Hashtags in de titel en beschrijving linken naar een resultatenpagina met andere video's en playlists die dezelfde hashtag hebben.

Aanbevolen hashtags:

Als je een titel aan je Short toevoegt, zie je voorgestelde hashtags die relevant kunnen zijn. Deze hashtags zijn gebaseerd op hashtags die je eerder hebt gebruikt en content die je eerder hebt geüpload.

Een klokje naast een voorgestelde hashtag geeft aan dat je deze eerder hebt gebruikt. Als je een hashtag uit een eerdere titel verwijdert, wordt deze niet meer als suggestie getoond.

Beleid voor het gebruik van hashtags

Net zoals video's die naar YouTube worden geüpload, moeten hashtags voldoen aan onze Communityrichtlijnen. Hashtags die ons beleid schenden, verschijnen niet onder je content en kunnen worden verwijderd. Volg deze regels als je hashtags gebruikt:

• Spaties: Hashtags bevatten geen spaties. Als je een hashtag van 2 woorden wilt gebruiken, kun je de woorden aan elkaar schrijven (#TweeWoorden, #tweewoorden).
  • Te veel tags: Voeg niet te veel tags toe aan een video of playlist. Hoe meer tags je toevoegt, hoe minder relevant ze worden voor zoekende kijkers of luisteraars. Als een video of playlist meer dan 60 hashtags heeft, worden alle hashtags voor die content genegeerd. Als je te veel tags toevoegt, kan je video worden verwijderd uit je uploads of de zoekresultaten.
  • Misleidende content: Voeg alleen hashtags toe die direct te maken hebben met de video of playlist. Misleidende of niet-gerelateerde hashtags kunnen leiden tot verwijdering van je video of playlist. Bekijk meer informatie over ons Beleid tegen misleidende metadata.
  • Intimidatie: Voeg geen hashtags toe met als doel een persoon of groep te vernederen, te intimideren, te stigmatiseren of te bedreigen. Schending van dit beleid leidt tot verwijdering van je video of playlist. Bekijk meer informatie over ons Beleid tegen intimidatie en cyberpesten.
  • Aanzetten tot haat: Voeg geen hashtags waarmee wordt aangezet tot geweld of haat tegen personen of groepen. Voeg geen hashtags toe die racistische, seksistische of andere beledigende uitingen bevatten. Schending van dit beleid leidt tot verwijdering van je video of playlist. Bekijk meer informatie over ons Beleid tegen aanzetten tot haat.
  • Seksuele content: Gebruik van seksueel getinte of expliciete hashtags kan leiden tot verwijdering van je video of playlist. Als een video seksueel provocerend is, is de kans kleiner dat YouTube de video accepteert. Kom meer te weten over ons Beleid tegen seksuele content.
  • Vulgair taalgebruik: Als je hashtags grof taalgebruik of aanstootgevende termen bevatten, kunnen we een leeftijdsbeperking voor je video of playlist instellen of deze verwijderen.
  • Niet-hashtags: Hoewel je wel hashtags mag toevoegen, is het verboden te algemene tags of herhalende zinnen in de beschrijving te gebruiken. Als je dit beleid schendt, kunnen we je video of playlist verwijderen of een sanctie opleggen. Bekijk meer informatie over ons Beleid tegen misleidende metadata.