Päätösruutujen lisääminen videoihin

Päätösruutuja voi lisätä videon viimeiseen 5–20 sekuntiin. Päätösruuduissa voi esimerkiksi mainostaa muita videoita tai kehottaa katsojia tilaamaan kanavan. Voit lisätä enintään neljä elementtiä videoihin, joiden kuvasuhde on normaali (16:9). Muissa kuvasuhteissa elementtien enimmäismäärä voi olla pienempi.

Huomioitavaa:

• Videon keston on oltava vähintään 25 sekuntia, jotta siinä voi olla päätösruutu.
  • Korttitiiserit, videon vesileimat ja muut interaktiiviset elementit estetään päätösruudun näyttämisen ajan.
  • Päätösruudut eivät ole käytettävissä videoissa, jotka on merkitty lapsille tehdyiksi, YouTube Music ‑sovelluksessa, Flash-videoissa, mobiiliverkossa tai 360 asteen videoissa.

Videoiden päätösruudut

Katso vinkkejä videoiden optimointiin sisällöntuottajille.

Päätösruudun lisääminen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Klikkaa muokattavan videon nimeä tai pikkukuvaa.
  4. Valitse vasemmasta valikosta Editori.
  5. Valitse Päätösruudut  ja valitse lisättävä elementti:
    • Käytä mallia: Malleihin sisältyy ryhmiteltyjä elementtejä, joita muokkaamalla voi luoda oman päätösruudun.
    • Video: Lisää päätösruutuun uusin latauksesi, katsojalle sopivin video tai jokin tietty video.
    • Soittolista: LIsää näkyville julkinen YouTube-soittolista.
    • Tilaa: Kehota katsojia tilaamaan kanavasi.
    • Kanava: Mainosta toista kanavaa ja lisää oma viesti.
    • Linkki: Jos kuulut YouTube-kumppaniohjelmaan, voit linkittää ulkoisia sivustoja.
      • Huom. Varmista, että linkittämäsi ulkoinen verkkosivusto on yhteisösääntöjen, käyttöehtojen ja muiden käytäntöjemme mukainen. Sääntörikkomuksen vuoksi korttisi tai linkkisi saatetaan poistaa, voit saada varoituksen tai Google-tilisi saatetaan sulkea.

6. Klikkaa TALLENNA.

Lisäasetukset

• Poista elementtityyppi: Voit poistaa elementtityypin klikkaamalla Poista elementti . Voit valita toisentyyppisen päätösruudun klikkaamalla Elementti .
  • Muuta elementin ajoitusta: Valitse elementin alku- ja loppukohta videolla vetämällä aikajanan päitä. Voit myös lisätä tietyn ajan Poista elementti ‐painikkeen viereiseen kenttään.
  • Muuta elementin sijoittelua: Klikkaa ruutua ja vedä se haluamaasi kohtaan. Klikkaa soittimen ruudukkokuvaketta , niin videon esikatselun päälle lisätään ruudukko. Asettelussa voi käyttää apuna myös valintoja Kohdista ruudukkoon ja Kohdista elementtiin.
  • Päätösruudun esikatselu: Voit esikatsella päätösruudun painamalla videosoittimen toistopainiketta .
  • Katso päätösruudun mittarit: Voit tarkistaa päätösruutujen tulokset YouTuben Tilastojen laajennetusta raportista.

Päätösruudun muokkaaminen

Elementit tarkoittavat päätösruutuun lisättäviä sisältöjä. Päätösruudun elementtejä voi yksilöidä monin tavoin. Voit käyttää malleja, muuttaa elementtien ajoitusta ja valita, missä kohtaa videota elementit näkyvät.

Mallin käyttäminen

Malleihin sisältyy ryhmiteltyjä elementtejä, joita muokkaamalla voit luoda oman päätösruudun.

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Klikkaa muokattavaa videota.
  4. Valitse vasemmasta valikosta Editori.
  5. Klikkaa Lisää elementti  ja valitse malli.
  6. Klikkaa TALLENNA.

Elementtityypin poistaminen

1. Valitse elementti klikkaamalla sitä editorin päätösruuturivillä.
  2. Klikkaa videon vasemmalta puolelta Poista elementti .
  3. Klikkaa Lisää elementti , niin voit valita päätösruutuun lisää elementtejä.
  4. Klikkaa TALLENNA.

Elementin ajoituksen muuttaminen

Voit valita, milloin päätösruutuelementit näkyvät videossa. Oletuksena kaikki elementit näkyvät samaan aikaan, mutta voit muuttaa ajoitusta elementtikohtaisesti.

1. Valitse elementti klikkaamalla sitä editorin päätösruuturivillä.
  2. Etsi videon vasemmalta puolelta päätösruudun aikalaatikot.
  3. Muuta elementin alkamis- tai päättymisaikaa.
  4. Klikkaa TALLENNA.

Voit muuttaa päätösruutuelementin ajoitusta myös vetämällä sitä nuolten avulla editorin päätösruuturivillä.

Elementin sijoituksen muuttaminen

1. Valitse elementti klikkaamalla sitä editorin päätösruuturivillä.
  2. Vedä elementti haluamaasi kohtaan videosoittimessa.
  3. Klikkaa TALLENNA.
Vinkki: Klikkaa soittimen ruudukkokuvaketta , niin videon esikatselun päälle lisätään ruudukko. Asettelussa voi käyttää apuna myös valintoja Kohdista ruudukkoon ja Kohdista elementtiin.

Päätösruudun esikatselu

Voit esikatsella päätösruudun videossa painamalla videosoittimen toistopainiketta .

Päätösruuduissa näkyvät tiedot

Elementit tarkoittavat päätösruutuun lisättäviä sisältöjä. Joitakin elementtejä voi laajentaa, ja jotkin niistä tarjoavat lisätietoja, kun hiiri viedään niiden päälle. Voit lisätä päätösruutuun enintään neljä elementtiä videoissa, joiden kuvasuhde on normaali (16:9). Muissa kuvasuhteissa elementtien enimmäismäärä voi olla pienempi.

Elementit voivat sisältää erityyppistä sisältöä:

• Video tai soittolista:
    • Mainosta viimeksi lataamaasi videota.
    • Anna YouTuben valita katsojalle parhaiten sopiva video kanavaltasi.
    • Valitse mikä tahansa video tai soittolista (julkinen tai piilotettu) oman kanavasi tai minkä tahansa muun kanavan sisällöstä.
  • Tilaa: Kehota katsojia tilaamaan kanavasi.
  • Kanava: Mainosta toista kanavaa ja lisää oma viesti.
  • Ulkoiset sivustot: Jos olet mukana YouTube-kumpppaniohjelmassa, voit linkittää ulkoisille sivustoille.
Huom. Varmista, että linkittämäsi ulkoinen verkkosivusto on yhteisön sääntöjen, käyttöehtojen ja muiden käytäntöjemme mukainen. Sääntörikkomuksen seurauksena korttisi tai linkkisi saatetaan poistaa, voit saada varoituksen tai Google-tilisi saatetaan lopettaa.
Parhaat käytännöt päätösruutujen luomiseen
  • Lisää elementtejä, jotka liittyvät jollain tavalla videoon.
  • Kannusta katsojia klikkaamaan eri päätösruutuelementtejä toimintakehotusten avulla.
  • Jos haluat käyttää itse valitsemaasi kuvaa, suosittelemme valitsemaan kuvan, jonka pikselileveys on vähintään 300 x 300.
  • Varmista, että jätät videon loppuun tarpeeksi aikaa ja tilaa päätösruudulle. Ota videon 20 viimeisen sekunnin käyttö huomioon muokkaamisen aikana.
  • Harkitse eri elementtien ajastamista niin, että ne näkyvät eri aikoina.
Päätösruudun mittarit

Voit tarkistaa päätösruutujen tulokset YouTuben Tilastojen Aktivointi‑välilehdeltä.

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Tilastot.
  3. Valitse ylävalikosta Aktivointi.

Jos katsot tilastoja kanavatasolla:

• Voit verrata eri elementtityyppien tuloksia Suosituimmat päätösruudun elementtityypit ‑kortilla.
  • Voit katsoa Suosituimmat videot päätösruudun perusteella ‑kortilta, minkä videoiden päätösruutuja on klikattu eniten.

Jos katsot tilastoja videotasolla:

• Voit katsoa Päätösruudun elementin klikkausten määrä ‑kortilta, miten usein katsojat klikkaavat päätösruutusi elementtejä.

Päätösruutuihin liittyvät katsomisvaatimukset

Päätösruutuja ei näytetä katsojille seuraavissa paikoissa:

• mobiiliverkko (poikkeuksena iPad mobiiliverkossa)
  • YouTube Music- ja YouTube Kids ‑sovellukset
  • Flash-videot
  • 360 asteen videot.

Päätösruudut videoissa, jotka on merkitty lapsille tehdyiksi

Päätösruudut eivät ole käytettävissä videoissa, jotka on merkitty lapsille tehdyiksi.
Vaikka olisit lisännyt päätösruudun videoosi, katsojat eivät näe sitä, jos merkitset videon lapsille tehdyksi.

Huom. Päätösruutu ei välttämättä aina näy tai se voi näkyä eri lailla kuin olet suunnitellut. Tämä johtuu siitä, että järjestelmä optimoi päätösruutuja niiden tulosten, katsojien käyttäytymisen, laitteen ja kontekstin mukaan.