Päätösruutujen lisääminen videoihin

Päätösruutuja voi lisätä videon viimeisiin 5–20 sekuntiin. Päätösruuduissa voi esimerkiksi mainostaa muita videoita tai kehottaa katsojia tilaamaan kanavan.

Ota huomioon seuraavat seikat:

• Videon on oltava pituudeltaan vähintään 25 sekuntia, jotta siinä voi olla päätösruutu.
  • Korttitiiserit, tuotemerkkivesileimat ja muut interaktiiviset elementit estetään päätösruudun näyttämisen ajan.

Päätösruudun lisääminen

1. Mene YouTube Studion betaversioon, avaa Videot-sivu ja valitse video.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Editointi.
  3. Valitse Lisää päätösruutu.

Creator Studion perinteinen versio

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Klikkaa tilikuvaketta oikeasta yläreunasta ja sitten Creator Studio.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Videonhallintaohjelma ja sitten Videot.
  4. Klikkaa Muokkaa sen videon kohdalla, johon haluat lisätä päätösruudun.
  5. Klikkaa yläpalkin kohtaa Päätösruutu.
  6. Klikkaa Lisää elementti. Voit lisätä enintään neljä elementtiä, joista yhden on oltava video tai soittolista.
  7. Klikkaa Tallenna.

Voit esikatsella elementtiä valitsemalla soittimen vasemmasta yläreunasta Esikatselu. Voit muokata päätösruutuja ja niiden elementtejä myös myöhemmin.

Päätösruudun yksilöinti

Elementit tarkoittavat päätösruutuun lisättäviä sisältöjä. Päätösruudun elementtejä voi yksilöidä monin tavoin. Voit käyttää malleja, lisätä uusia elementtejä, muokata yksittäisiä elementtejä, muuttaa elementtien ajoitusta ja määrittää, missä kohtaa videota elementit näkyvät.

Mallin käyttäminen

Mallit sisältävät ryhmiteltyjä elementtejä, joita voi kustomoida oman päätösruudun luomiseksi. Kun valitset Lisää päätösruutu, sinua kehotetaan valitsemaan malli. Voit muokata mallin elementtejä tai poistaa mallin myöhemmin.

Voit myös ottaa käyttöön uuden mallin päätösruuturiviltä valitsemalla Valikko  ja sitten Käytä mallia.

Uusien elementtien lisääminen päätösruutuun

Voit lisätä elementtejä käyttämällä mallia tai valitsemalla editorin päätösruuturiviltä + Elementti.

Voit lisätä uuden elementin myös klikkaamalla tyhjää elementtipalkkia päätösruuturivillä.

Elementin tyypin vaihtaminen

1. Valitse elementti klikkaamalla sitä editorin päätösruuturivillä.
  2. Etsi videon vasemmalta puolelta elementtityyppien avattava valikko.
  3. Valitse elementtityyppi:
    • Video
    • Soittolista
    • Tilaa
    • Kanava
    • Linkki (YouTube-kumppaniohjelma).

Jos valitset videoelementin, voit valita, näytetäänkö katsojalle uusin latauksesi, YouTuben katsojakohtainen suositus vai jokin tietty video. Jos valitset kanavaelementin, voit lisätä oman viestin.

Elementin ajoituksen muuttaminen

Voit valita, milloin päätösruutuelementit näytetään videossa. Oletuksena kaikki elementit näytetään samaan aikaan, mutta voit muuttaa ajoitusta elementtikohtaisesti.

1. Valitse elementti klikkaamalla sitä editorin päätösruuturivillä.
  2. Etsi videon vasemmalta puolelta päätösruudun aikalaatikot.
  3. Muuta haluamasi elementtien aloitus- tai lopetusaikaa.

Voit muuttaa päätösruutuelementin ajoitusta myös vetämällä sitä nuolten avulla editorin päätösruuturivillä.

Elementin sijoituksen muuttaminen

1. Valitse elementti klikkaamalla sitä editorin päätösruuturivillä.
  2. Vedä elementti haluamaasi kohtaan videosoittimessa.

Vinkki: Klikkaa soittimen ruudukkokuvaketta , niin videon esikatselun päälle lisätään ruudukko. Asettelussa voi käyttää apuna myös valintoja Kohdista ruudukkoon ja Kohdista elementtiin.

Päätösruudun esikatselu

Voit esikatsella päätösruudun videossa painamalla videosoittimen toistopainiketta .

Tietoja päätösruuduista

Päätösruuduissa näkyvät tiedot

Elementit muodostuvat sisällöstä, jota lisäät päätösruutuusi. Joitakin elementtejä voi laajentaa, ja jotkin niistä tarjoavat lisätietoja, kun niiden päälle viedään osoitin. Voit lisätä enintään neljä elementtiä videoihin, joiden kuvasuhde on normaali (16:9). Muissa kuvasuhteissa elementtien enimmäismäärä voi olla pienempi.

Elementit voivat sisältää erityyppistä sisältöä:

• Video tai soittolista:
    • Mainosta uusinta videotasi.
    • Anna YouTuben valita katsojalle parhaiten sopiva video kanavaltasi.
    • Valitse mikä tahansa video tai soittolista oman kanavasi julkisesta tai piilotetusta sisällöstä.
  • Tilaa: Kehota katsojia tilaamaan kanavasi.
  • Hyväksytyt sivustot: Tämä ominaisuus on vain YouTube-kumppaniohjelman jäsenten käytettävissä. Lisää linkki yhdistetylle verkkosivustolle tai hyväksytyille oheistuote- tai joukkorahoitussivustoille. Päätösruudulla näkyy oletusarvoisesti sivuston kuva, mutta voit lisätä myös otsikon ja toimintakehotuksen.
  • Kanava: Mainosta toista kanavaa ja lisää oma viesti.
Parhaat käytännöt päätösruutujen luomiseen
  • Lisää elementtejä, jotka liittyvät jollain tavalla videoon.
  • Kannusta katsojia klikkaamaan eri päätösruutuelementtejä toimintakehotusten avulla.
  • Jos haluat käyttää itse valitsemaasi kuvaa, suosittelemme valitsemaan kuvan, jonka pikselileveys on vähintään 300 x 300.
  • Varmista, että jätät videon loppuun tarpeeksi aikaa ja tilaa päätösruudulle. Muista jättää videon loppuun 20 sekuntia muokkaamisen aikana.
  • Harkitse eri elementtien ajastamista niin, että ne näkyvät eri aikoina.
Päätösruudun mittarit

Voit tarkistaa päätösruutujen menestyksen YouTube Analyticsin Aktivointi‑välilehdeltä.

1. Kirjaudu YouTube Studion betaversioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Tilastot.
  3. Valitse ylävalikosta Aktivointi.

Jos katsot tilastoja kanavatasolla:

• Voit verrata eri elementtityyppien menestystä Suosituimmat päätösruudun elementtityypit ‑kortilla.
  • Voit katsoa Suosituimmat videot päätösruudun perusteella ‑kortilta, minkä videoiden päätösruutuja on klikattu eniten.

Jos katsot tilastoja videotasolla:

• Voit katsoa Päätösruudun elementin klikkausmäärä ‑kortilta, miten usein katsojat klikkaavat päätösruutusi elementtejä.

Päätösruutuja koskevat katsomisvaatimukset

Päätösruutuja ei näytetä katsojille seuraavissa paikoissa:

• mobiiliverkko (poikkeuksena iPad mobiiliverkossa)
  • YouTube Music- ja YouTube Kids ‑sovellukset
  • Flash-videot
  • 360 asteen videot.

Huom. Päätösruutu ei välttämättä aina näy tai se voi näkyä eri lailla kuin olet suunnitellut. Tämä johtuu siitä, että järjestelmä optimoi päätösruutujen näyttämisen menestyksen, katsojien käyttäytymisen, laitteen ja kontekstin mukaan.