Afegir pantalles finals als vídeos

Es poden afegir pantalles finals durant els 5-20 darrers segons dels vídeos. Pots utilitzar-les per promocionar altres vídeos, animar els espectadors a subscriure's al teu canal i molt més.

Nota:

• Tingues present que els vídeos han de durar com a mínim 25 segons per poder tenir pantalles finals.
  • Altres elements interactius, com ara els anuncis d'intriga de les targetes i les marques d'aigua de brànding, se suprimeixen a les pantalles finals.
  • Les pantalles finals no estan disponibles per als vídeos definits com a creats per a nens.

Afegir una pantalla final

1. Obre la pàgina Vídeos a YouTube Studio i selecciona un vídeo.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Editor.
  3. Selecciona Afegeix una pantalla final.

També pots afegir i personalitzar pantalles finals mentre penges un vídeo nou.

Personalitzar una pantalla final

Els elements són fragments de contingut que s'afegeixen a les pantalles finals i que es poden personalitzar de moltes maneres: pots aplicar plantilles, afegir elements nous, editar elements concrets, canviar el moment en què es mostren i decidir on apareixeran al vídeo.

Aplicar una plantilla

Les plantilles contenen agrupacions d'elements que pots personalitzar per crear una pantalla final. Quan seleccionis Afegeix una pantalla final, se't demanarà que triïs una plantilla. Pots personalitzar els elements de la plantilla o suprimir-la més endavant.

També pots aplicar una plantilla nova a la fila de pantalles finals seleccionant Més  i, a continuació, Aplica una plantilla.

Afegir elements de pantalla final nous

Per afegir elements a una pantalla final, pots aplicar-hi una plantilla o seleccionar + Element a la fila de pantalles finals de l'Editor.

També pots afegir-hi elements nous fent clic en una barra d'element buida a la fila de pantalles finals.

Canviar el tipus d'element

1. A la fila de pantalles finals de l'Editor, fes clic en un element per seleccionar-lo.
  2. A l'esquerra del vídeo, cerca el menú desplegable de tipus d'elements.
  3. Selecciona el tipus d'element:
    • vídeo
    • llista de reproducció
    • marxandatge
    • subscripció
    • canal
    • enllaç (Programa per a partners de YouTube)

Si selecciones un element de vídeo, pots triar si vols que es mostri l'últim vídeo que has penjat, la millor recomanació de YouTube per a l'espectador o un vídeo concret. Si selecciones un element de canal, pots afegir un missatge personalitzat.

Canviar el moment en què es mostren els elements

Pots decidir quan vols que els elements de la pantalla final es mostrin al vídeo. De manera predeterminada, apareixen alhora, però pots personalitzar elements concrets perquè es mostrin en moments diferents.

1. A la fila de pantalles finals de l'Editor, fes clic en un element per seleccionar-lo.
  2. A l'esquerra del vídeo, cerca les caselles amb els temps de la pantalla final.
  3. Actualitza l'hora d'inici o l'hora de finalització de l'element.

També pots canviar el moment en què es mostra un element de la pantalla final utilitzant les fletxes per arrossegar-lo a la fila de pantalles finals de l'Editor.

Canviar la posició dels elements

1. A la fila de pantalles finals de l'Editor, fes clic en un element per seleccionar-lo.
  2. Al reproductor de vídeo, arrossega l'element a la posició que vulguis.

Consell: fes clic a la icona de quadrícula  del reproductor perquè es mostri una quadrícula sobre la previsualització del vídeo. També pots triar les opcions "Ajusta a la quadrícula" i "Ajusta a l'element" per col·locar els elements més fàcilment.

Previsualitzar les pantalles finals

Per comprovar com es veu la pantalla final mentre es reprodueix el vídeo, selecciona el botó de reproducció  al reproductor de vídeo.

Sobre les pantalles finals

Contingut de les pantalles finals

Els elements són fragments de contingut que pots afegir a la pantalla final. Alguns d'aquests elements es poden desplegar o s'hi pot passar el cursor per sobre per obtenir-ne més informació. Pots afegir fins a quatre elements a la pantalla final en vídeos amb una relació d'aspecte estàndard de 16:9. És possible que altres relacions d'aspecte tinguin un límit inferior.

Els elements poden mostrar diversos tipus de contingut, com ara els següents:

• Vídeos o llistes de reproducció:
    • Mostra l'últim vídeo que has penjat.
    • Permet que YouTube seleccioni el vídeo del teu canal que s'adapti millor a l'espectador.
    • Tria un vídeo o una llista de reproducció del teu canal, tant si es tracta de contingut públic com d'ocult.
  • Subscripció: anima els espectadors a subscriure's al teu canal.
  • Llocs web aprovats: aquesta funció només està disponible per als membres del Programa per a partners de YouTube. Inclou enllaços al teu lloc web associat o a llocs web de productes de marxandatge i de finançament col·lectiu aprovats. A la pantalla final s'hi mostrarà la imatge del lloc web de manera predeterminada, però pots afegir-hi un títol i seleccionar una crida a l'acció.
  • Canal: promociona un altre canal amb un missatge personalitzat.
Pràctiques recomanades a l'hora de crear pantalles finals
  • Mostra elements que siguin rellevants per al vídeo.
  • Anima els espectadors a fer clic amb crides a l'acció per als diferents elements de la pantalla final.
  • Si utilitzes una imatge personalitzada, et recomanem que tingui com a mínim 300 x 300 píxels d'amplada.
  • Assegura't de deixar prou espai i temps al final dels vídeos per afegir-hi una pantalla final. Quan editis un vídeo, reserva'n els últims 20 segons per incloure-hi una pantalla final.
  • Intenta programar els diversos elements de la pantalla final perquè no es mostrin alhora.
Consultar les mètriques de les pantalles finals

Pots consultar el rendiment de les pantalles finals a la pestanya Implicació de YouTube Analytics.

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Analítiques.
  3. Al menú de la part superior, selecciona Implicació.

Si consultes les analítiques de tot el teu canal:

• Utilitza la targeta "Tipus d'elements de pantalla final amb millor rendiment" per comparar el rendiment dels diferents tipus d'elements.
  • Utilitza la targeta "Vídeos de pantalla final amb millor rendiment" per veure els vídeos amb pantalles finals en què els espectadors han fet més clics.

Si consultes les analítiques d'un vídeo concret:

• Utilitza la targeta "Ràtio de clics a l'element de pantalla final" per veure amb quina freqüència fan clic als elements de la pantalla final els espectadors.

Requisits de les pantalles finals per als espectadors

Els espectadors no poden veure les pantalles finals als llocs següents:

• lloc web per a mòbils (excepció: web per a mòbils a l'iPad)
  • aplicacions YouTube Music o YouTube Kids
  • vídeos Flash
  • vídeos de 360°

Pantalles finals i vídeos definits com a creats per a nens

Les pantalles finals no estan disponibles per als vídeos definits com a creats per a nens.

Encara que hagis afegit una pantalla final al teu vídeo anteriorment, els espectadors no la veuran si el teu contingut s'ha definit com a creat per a nens.

Obtén més informació sobre què passa quan el teu vídeo es defineix com a creat per a nens.

Nota: és possible que la pantalla final no es mostri sempre o que es mostri de manera diferent de com l'has dissenyat. És diferent perquè anem millorant les pantalles finals en funció del rendiment, el comportament dels espectadors, el dispositiu i el context.