Problem med autentisering av appar från tredje part

YouTube har uppgraderats från version 2 av YouTube Data API-tjänsten till version 3. Den nya tekniken gör det möjligt att integrera appar från tredje part med YouTube. Utvecklarna av tredjepartsapparna meddelades om förändringen under 2014 för att ge dem tid att anpassa sig till den nya tekniken. Sedan dess har vi också hjälpt dem att övergå till våra nya teknik.

De flesta apparna från tredje part använder redan version 3 av Youtube Data API-tjänsten, så ingenting kommer att förändras i hur de här apparna laddar upp innehåll till YouTube.

Om du däremot använder appar från tredje part som inte uppgraderats till version 3 av YouTube Data API-tjänsten kommer du inte längre att kunna använda de apparna för att ladda upp innehåll till YouTube.

Felsöka problem med autentisering

Om du ser meddelandet ”kombinationen av användarnamn och lösenord fungerar inte” när du försöker logga in på en app från tredje part kan du istället ladda upp videon så här:

1. Exportera videon från appen.
  2. Ladda upp videon med hjälp av desktop-webbplatsen youtube.com eller YouTube-mobilappen.
Du kan också försöka uppdatera tredjepartsappen. Det här kan fungera om utvecklaren erbjuder en uppgraderad version av appen som använder version 3 av YouTube Data API-tjänsten i den nya versionen. Du kan kontakta utvecklarna av appen om uppdateringen inte löser problemet.