Videoupplösning och bildformat

YouTube visar videor med olika bildformat baserat på plattform och videoformat. YouTube-videospelaren anpassas automatiskt efter storleken på videon.

Obs! Den här funktionen är bara tillgänglig på mobila enheter.

I YouTube-appen för Android-mobiler anpassas spelaren automatiskt till videons storlek. Videon tar upp hela skärmen, oavsett om den är vertikal, kvadratisk eller horisontell. Den vertikala (stående) videospelaren anpassar bildformatet till videon och blir högre för kvadratiska och vertikala videor och kortare för bredbildsvideor.

Så här visas vertikala videor

Vertikala videor visas nu i videospelaren utan svarta kanter. Exempel:

Tittaren kan trycka på längst ned till höger i videon för att visa hela videon i vertikal helskärm.