Oppløsning og høyde/bredde-forhold for videoer

På YouTube vises videoer med forskjellige høyde/bredde-forhold avhengig av plattformen og videoformatet. YouTube-videospilleren tilpasser seg automatisk størrelsen på hver enkelt video.

Slik vises videoen

Standard høyde/bredde-forhold på YouTube på datamaskiner er 16 : 9. Hvis videoen din har et annet høyde/bredde-forhold, endres størrelsen i videospilleren automatisk til den beste størrelsen for videoen og enheten du bruker.

Ved noen kombinasjoner av høyde/bredde-forhold for videoer og enheter, for eksempel vertikale videoer i 9 : 16-format i nettlesere på datamaskiner, kan YouTube legge til ekstra utfylling for å vise videoene på best mulig måte. Utfyllingen er hvit som standard og mørkegrå når mørkt tema er slått på.

For å få best mulig resultat bør du ikke selv legge til utfylling eller svarte felt direkte på videoene dine. Eventuell utfylling du selv legger til, gjør det vanskeligere for YouTube å endre spilleren dynamisk til videostørrelsen og enheten som brukes.

Anbefalt oppløsning og høyde/bredde-forhold

Bruk følgende oppløsninger for videoer med standard høyde/bredde-forhold på 16 : 9:

• 4320p (8K): 7680 x 4320
  • 2160p (4K): 3840 x 2160
  • 1440p (2K): 2560 x 1440
  • 1080p (HD): 1920 x 1080
  • 720p (HD): 1280 x 720
  • 480p (SD): 854 x 480
  • 360p (SD): 640 x 360
  • 240p (SD): 426 x 240
Merk: I 2022 begynte vi å avvikle støtte for avspilling ved oppløsninger mellom 4K og 8K. For eksempel støtter vi kanskje ikke 5K-avspilling lenger.