Videoresolutie en beeldverhoudingen

YouTube geeft video's in verschillende beeldverhoudingen weer. Deze zijn afhankelijk van het platform en de video-indeling. De YouTube-videospeler wordt automatisch aangepast aan de afmetingen van elke afzonderlijke video.

Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar op mobiele apparaten.

In de mobiele YouTube-app voor Android wordt de speler automatisch aangepast aan de grootte van video's. Verticale, vierkante en horizontale video's worden schermvullend weergegeven. De verticale (staande) videospeler wordt afgestemd op de beeldverhouding van de video. De videospeler wordt hoger bij video's met een vierkant of verticaal formaat en lager bij breedbeeldvideo's.

Weergave van verticale video's

Verticale video's kunnen nu in de videospeler worden weergegeven zonder zwarte balken aan de zijkanten. Bijvoorbeeld:

Een kijker kan rechtsonder in de video op de vierkante knop tikken om de hele video verticaal en schermvullend weer te geven.