Videoopløsning og -billedformat

YouTube viser videoer med forskellige billedformater baseret på platformen og videoformatet. YouTube-videoafspilleren tilpasser automatisk størrelsen af hver enkelt video.

Sådan vises din video

Standardbilledformatet for YouTube på computer er 16:9. Hvis din video har et andet billedformat, skifter afspilleren automatisk til den ideelle størrelse, så den passer til din video og seerens enhed.

Ved nogle video- og enhedsbilledformater som f.eks. lodrette videoer i 9:16 i browsere på computeren tilføjer YouTube muligvis yderligere indre margen, så seeren altid får den optimale visning. Den indre margen er som standard hvid, men mørkegrå, når Mørkt tema er slået til.

Du får det bedste resultat ved at undgå at føje indre margen eller sorte bjælker direkte til din video. Den indre margen forstyrrer YouTubes evne til at ændre afspilleren dynamisk til din videostørrelse og seerens enhed.

Anbefalet opløsning og billedformat

Hvis du vil ramme standardbilledformatet på 16:9, skal du kode med disse opløsninger:

• 4320p (8K): 7680 x 4320
  • 2160p (4K): 3840 x 2160
  • 1440p (2K): 2560 x 1440
  • 1080p (HD): 1920 x 1080
  • 720p (HD): 1280 x 720
  • 480p (SD): 854 x 480
  • 360p (SD): 640 x 360
  • 240p (SD): 426 x 240
Bemærk! I 2022 begyndte vi at fjerne understøttelse af afspilning i opløsninger mellem 4K og 8K. For eksempel understøtter vi muligvis ikke længere afspilning i 5K.