Videoresolutie en beeldverhoudingen

YouTube laat video's in verschillende beeldverhoudingen zien, afhankelijk van het platform en de video-indeling. De YouTube-videospeler wordt automatisch aangepast aan de afmetingen van elke video.

Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar op mobiele apparaten.

De YouTube-app voor de iPhone en iPad past de speler automatisch aan de grootte van de video aan. Verticale, vierkante en horizontale video's worden schermvullend weergegeven. De verticale (staande) videospeler wordt afgestemd op de beeldverhouding van de video. De videospeler wordt hoger bij video's met een vierkant of verticaal formaat en lager bij breedbeeldvideo's.

Weergave van verticale video's

Verticale video's worden nu in de videospeler weergegeven zonder zwarte balken aan de zijkanten. Voorbeeld:

Kijkers kunnen rechtsonder in de video op  tikken om de hele video verticaal en op volledig scherm weer te geven.