Aanbevolen resoluties en beeldverhoudingen

YouTube gebruikt verschillende beeldverhoudingen. Deze zijn gebaseerd op het gebruikte platform en de video-indeling.

Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar op mobiele telefoons, niet op tablets en computers.

In de mobiele YouTube-app voor Android wordt de speler automatisch aangepast aan de grootte van video's. Verticale, vierkante en horizontale video's worden schermvullend weergegeven. De verticale (staande) videospeler wordt afgestemd op de beeldverhouding van de video's. De videospeler wordt hoger bij video's met een vierkant of verticaal formaat en minder hoog bij breedbeeldvideo's.

Weergave van verticale video's

Verticale video's kunnen nu in de videospeler worden weergegeven zonder zwarte balken aan de zijkanten. Bijvoorbeeld:

Verticale video's kunnen schermvullend worden weergegeven door in de rechterbenedenhoek van de video op het pictogram voor volledig scherm te tikken.