Välja artistavatar

Som artist kan du ha flera kanaler på YouTube, till exempel en som du äger och driver eller en VEVO-kanal. Bilden du laddar upp som officiell avatar på kanalen är också avatar för dina andra kanaler och profiler på YouTube. Det ger ett mer enhetligt varumärke.

Vad visas som din avatar

Din officiella avatar för kanalen är även avatar för dina andra kanaler och profiler på YouTube. Vilken som är din officiella kanal beror på vilka typer av kanaler du har.

• En kanal som du äger och driver: Som standard är det här din officiella kanal. Den här avataren visas på alla dina kanaler.
  • En VEVO-kanal: Om du inte äger och driver en kanal fungerar bilden på din VEVO-kanal som standardavatar. Den här avataren visas på alla dina kanaler.
Obs! Om du varken har en kanal som du äger och driver eller en VEVO-kanal tillämpas den avatar som valts automatiskt som din bild.

Uppdatera din avatar

Innan du börjar: Kanalbilden från den kanal du äger och driver är din standardavatar. Du behöver ha en officiell artistkanal om du vill ändra din avatar för alla kanaler. Om du inte har en officiell artistkanal kontaktar du ditt skivbolag eller din distributör.

När din officiella artistkanal är aktiv gör du så här för att uppdatera artistbilden:

1. Logga in på YouTube.
  2. Följ anvisningarna och ändra kanalikonen. Bilden kan ha formatet JPG, GIF eller PNG, med bildförhållandet 1:1 och en upplösning på 800 x 800 pixlar.

Det kan ta längre än 24 timmar för avataren att uppdateras på alla dina kanaler.

Har du frågor om kanalbannern? Läs om hur du ändrar bannern för din officiella artistkanal för YouTube Music och YouTube på tv.