Je artiestenavatar instellen

Als artiest kun je veel YouTube-kanalen hebben, waaronder een kanaal dat je bezit en beheert of een VEVO-kanaal. We willen artiesten graag een consistente branding geven. Daarom is de afbeelding die je uploadt als officiële kanaalavatar ook de avatar voor je andere YouTube-kanalen en -profielen.

Welke avatar wordt getoond

De avatar van je officiële kanaal is ook de avatar voor je andere YouTube-kanalen en -profielen. Welk kanaal je hebt ingesteld als je officiële kanaal, is afhankelijk van de soorten kanalen die je hebt:

• Kanaal dat je bezit en beheert: Je standaard officiële kanaal. Deze avatar wordt getoond op al je kanalen.
  • VEVO-kanaal: Als je geen kanaal bezit en beheert, wordt de afbeelding van je VEVO-kanaal gebruikt als standaardavatar. Deze avatar wordt getoond op al je kanalen.
Opmerking: Als je geen kanaal bezit en beheert en geen VEVO-kanaal hebt, blijft de automatisch voor jou gekozen avatar jouw afbeelding.

Je avatar updaten

Voordat je begint: De kanaalafbeelding van het kanaal dat je bezit en beheert, is je standaardavatar. Je hebt een officieel artiestenkanaal nodig om je avatar op al je kanalen te wijzigen. Neem contact op met je label of distributeur als je geen officieel artiestenkanaal hebt.

Als je OAK actief is, volg je deze stappen om je artiestenafbeelding te updaten:

1. Log in bij YouTube.
  2. Volg de stappen om het icoon van je kanaal te wijzigen. Afbeeldingen moeten in jpg-, gif- of png-indeling zijn met een 1:1-beeldverhouding en een resolutie van 800 x 800 pixels.

Het kan meer dan 24 uur duren om de update van je avatar op de verschillende kanalen te verwerken.

Heb je vragen over je kanaalbanner? Hier vind je meer informatie over hoe je de banner van je officiële artiestenkanaal wijzigt voor YouTube Music en YouTube op tv.