Handleiding Multi-Channel Network (MCN)

Kanalen overdragen aan een andere contenteigenaar

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken.

MCN's kunnen kanalen overdragen aan een andere contenteigenaar. Voordat je begint: zorg dat de contenteigenaar die het kanaal ontvangt, het hulpprogramma voor partnerintegratie heeft aangezet.

1. Log in bij de contenteigenaar die het overgedragen kanaal ontvangt.
  2. Selecteer rechtsboven het accounticoon en dan Creator Studio.
  3. Selecteer Kanalen in het linkermenu.
  4. Klik bovenaan de pagina op Uitnodigen.
  5. Voer de gebruikersnaam van het kanaal in.
  6. Selecteer Bevestigen.

Het kanaal wordt overgedragen van de huidige contenteigenaar naar de ontvangende contenteigenaar. Het kanaal moet een uitnodiging in het Creator Studio-dashboard accepteren om deel uit te maken van de ontvangende contenteigenaar.

We raden kanalen aan om vóór de overdracht hun opbrengstgegevens te downloaden of op te slaan. Bekijk meer informatie over de wijzigingen in de rapportage nadat het eigendom van het kanaal is overgedragen.

Informatie voor kanalen die inkomsten genereren

Je kanaal laten vrijgeven door een MCN

Kanalen die eerder de voorwaarden van het YouTube-partnerprogramma hebben ondertekend, kunnen inkomsten blijven genereren na vrijgave door het netwerk. Het kanaal kan de status voor het genereren van inkomsten controleren op de pagina Accountfuncties.

Van MCN wisselen

Kanalen die worden overgedragen van de ene MCN-contenteigenaar naar een andere MCN-contenteigenaar, moeten binnen 48 uur worden gekoppeld aan de nieuwe MCN-contenteigenaar. Als er meer dan 48 uur zit tussen de ontkoppeling van de ene MCN-contenteigenaar en de koppeling met de andere MCN-contenteigenaar, moet het kanaal de procedure voor kanaalbeoordeling opnieuw doorlopen om weer toegang te krijgen tot de functie voor het genereren van inkomsten.

Kanalen die deel uitmaken van het YouTube-partnerprogramma (YPP) kunnen wisselen van MCN-contenteigenaar zonder dat de functie voor inkomsten genereren wordt onderbroken.