Felsöka problem vid kanalinbjudan

De här funktionerna är endast tillgängliga för partner som använder Innehållshanteraren i YouTube Studio.

Om du får ett felmeddelande när du skickar inbjudningar till kanaler kan du prova felsökningsstegen här nedan.

Kanalen har tilldelats en annan innehållsägare

Om du får felmeddelandet ”Den här användaren har redan tilldelats innehållsägaren INNEHÅLLSÄGARE: ANVÄNDARNAMN” innebär det att användaren redan är länkad till exempelvis ett annat MCN-nätverk.

Användaren måste ta bort kanalens länk från den innehållsägaren för att kunna bjudas in till ditt nätverk.

Kanalen har tilldelats till en inaktiv innehållsägare

Om du får felmeddelandet ”Den här användaren har redan tilldelats en annan inaktiv innehållsägare: ANVÄNDARNAMN” kan det bero på att innehållsägaren inte slutfört kopplingen av sitt AdSense för YouTube-konto.

Användaren måste ta bort kanalens länk från den innehållsägaren för att kunna bjudas in till ditt nätverk.

Inaktiva innehållsägare kan slutföra aktiveringen av ett AdSense för YouTube-konto genom att följa anvisningarna för att länka ett AdSense för YouTube-konto.

Problem med användarnamn

Om du får något av följande felmeddelanden kan det finnas ett problem med användarens användarnamn som måste lösas om kanalen ska kunna bjudas in till nätverket.

• Detta användarnamn/externa id är ogiltigt: ANVÄNDARNAMN
  • Den här användaren har ännu inte skapat en YouTube-kanal och kan inte länkas: ANVÄNDARNAMN
  • Den här användaren är inte kopplad till ett Google-konto och kan därför inte länkas: ANVÄNDARNAMN

Ett användarnamn är ogiltigt om det inte motsvarar ett befintligt användarnamn.

Kanaler som skapats med profiler eller sidor på Google+ kanske inte har traditionella användarnamn, men däremot ett externt id som du hittar genom att besöka kanalen och kopiera de 15 tecknen som står efter UC i webbadressen.

Inbjudan har redan skickats

Om du får felmeddelandet ”Du har redan bjudit in den här användaren: ANVÄNDARNAMN” kan du be användaren att kontrollera sin kanalöversikt och tacka ja till din inbjudan.

Om du får felmeddelandet ”Du hanterar redan den här användaren: ANVÄNDARNAMN” innebär det att kanalen redan är länkad till din innehållshanterare.