Handleiding Multi-Channel Network (MCN)

Problemen met kanaaluitnodigingen oplossen

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken.

Als je een foutmelding krijgt terwijl je uitnodigingen naar kanalen verstuurt, volg dan de onderstaande stappen voor het oplossen van problemen.

Kanaal is toegewezen aan een andere contenteigenaar

Als je het volgende bericht ziet: 'Deze gebruiker is al toegewezen aan een contenteigenaar OWNER NAME: USERNAME' betekent dat bijvoorbeeld dat de gebruiker al aan een ander MCN is gelinkt.

De gebruiker moet de link met het kanaal van die contenteigenaar verwijderen voordat je deze gebruiker kan uitnodigen voor je netwerk.

Kanaal is toegewezen aan een inactieve contenteigenaar

Het bericht 'Deze gebruiker is al toegewezen aan een inactieve contenteigenaar: USERNAME' kan erop wijzen dat de contenteigenaar de koppeling van hun AdSense voor YouTube-account niet heeft afgerond.

De gebruiker moet de link met het kanaal van die contenteigenaar verwijderen voordat je deze gebruiker kan uitnodigen voor je netwerk.

Inactieve contenteigenaren kunnen de activering van hun AdSense voor YouTube-account afronden door de instructies voor koppeling van een AdSense voor YouTube-account te volgen.

Problemen met de gebruikersnaam

Als je een van de volgende foutmeldingen krijgt, is er een probleem met de gebruikersnaam van de gebruiker. Dat probleem moet opgelost worden voordat je het kanaal kan uitnodigen voor je netwerk:

• 'Deze gebruikersnaam/externe ID is ongeldig: USERNAME'
  • 'Deze gebruiker heeft nog geen YouTube-kanaal gemaakt en kan niet worden gelinkt: USERNAME'
  • 'Deze gebruiker kan niet worden gelinkt omdat de gebruiker geen gekoppeld Google-account heeft: USERNAME.'

Een gebruikersnaam is ongeldig als hij niet overeenkomt met een bestaande gebruikersnaam.

Houd er rekening mee dat kanalen die met Google+ pagina's of Google+ profielen gemaakt zijn geen traditionele gebruikersnaam hebben, maar een 'externe ID'. Deze kun je vinden door naar het kanaal te gaan en de 15 tekens na 'UC' in de URL te kopiëren.

Uitnodigingen zijn al verstuurd

Als je het volgende bericht ziet: 'Je hebt deze gebruiker al uitgenodigd: USERNAME', kun je het kanaal vragen om op het dashboard van het kanaal te kijken en de uitnodiging te accepteren.

Als je het volgende bericht ziet: 'Deze gebruiker wordt al beheerd door jou: USERNAME', wil dat zeggen dat het kanaal al is gelinkt aan je Content Manager.