Handleiding Multi-Channel Network (MCN)

Rechten op kanaalniveau instellen

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken.

Wanneer een kanaal aan een MCN is gelinkt, kan de MCN-contenteigenaar video's claimen en beleid voor inkomsten genereren toepassen voor het betreffende kanaal.

Je kunt de rechten voor je gelinkte kanalen op kanaalniveau wijzigen:

1. Log in op het Google-account van de contenteigenaar.
  2. Selecteer rechtsboven het accounticoon > Creator Studio.
  3. Klik in het linkermenu op Kanalen > Overzicht.
  4. Selecteer de kanalen waarvan je de rechten wilt wijzigen.
  5. Klik bovenaan het scherm op Rechten.
  6. Je kunt de volgende instellingen aan- of uitzetten:
    • Inkomsten genereren met uploads (alleen niet-aangesloten kanalen*): zet deze instelling aan om de eigenaar van het gelinkte kanaal toestemming te geven video's te claimen en er gebruiksbeleid op toe te passen.
    • Inkomsten bekijken: schakel deze instelling in om de eigenaar van het gelinkte kanaal toestemming te geven inkomsten die voor het kanaal zijn gegenereerd, weer te geven in het Inkomstenrapport in YouTube Analytics.
    • Overeenkomstbeleid instellen: zet deze instelling aan om de eigenaar van het gelinkte kanaal toestemming te geven Content ID-overeenkomsten aan te zetten voor het kanaal en het overeenkomstbeleid ervoor in te stellen.

*MCN's kunnen aangesloten creators niet het recht ontnemen om inkomsten genereren aan te zetten voor hun video's. Aangesloten kanalen hebben namelijk het recht om inkomsten te genereren met video's die daarvoor in aanmerking komen onder de voorwaarden van het YouTube-partnerprogramma.

Gerelateerde content