Administrer anbefalingene og søkeresultatene dine

Du kan påvirke YouTube-anbefalingene og -søkeresultatene dine på flere måter. Du kan fjerne bestemte videoer fra seerloggen og søk fra søkeloggen. Du kan også slå av seer- og søkeloggen eller starte med blanke ark ved å slette seer- og søkeloggen.

Hvis du ikke vil ha videoanbefalinger på startsiden, kan du slette og slå av seerloggen.

Seer- og søkeloggen

• Fjern enkeltvideoer fra seerloggen: Hvis du ser anbefalinger om et emne du ikke er interessert i, kan du prøve å fjerne en video du har sett om dette emnet, fra seerloggen. Dette kan redusere sjansen for at du ser lignende anbefalinger i fremtiden.
  • Fjern enkeltsøk fra søkeloggen: Hvis du ser anbefalinger om et emne du ikke er interessert i, kan du prøve å fjerne et søk om dette emnet. Dette kan redusere sjansen for at du ser lignende anbefalinger i fremtiden.
  • Slå av loggen: Du kan slå av seer- eller søkeloggen når du ikke vil at det du ser på eller søker etter, skal påvirke fremtidige anbefalinger og søkeresultater. Dette kan være nyttig hvis du for eksempel undersøker et emne du ikke er personlig interessert i, i forbindelse med en skoleoppgave. Husk å gjenoppta loggen når du er ferdig.
  • Slett loggen: Hvis innholdet i loggen ikke er relevant for interessene dine lenger, kan du slette seer- og søkeloggen. Tips: Hvis du bruker seerloggen til å finne tilbake til videoer du vil se på nytt, kan du heller legge dem til i en spilleliste eller «Se senere». Da blir det enkelt å finne dem igjen.

Finstem anbefalingene dine

Smart-TV-er, strømmeenheter eller spillkonsoller

Fjern anbefalt innhold fra startsiden

Du kan fjerne anbefalte videoer ved å velge «Ikke interessert» på startsiden din eller fra Hjem- og Se etterpå-sidene på smart-TV-er, strømmeenheter og spillkonsoller:

1. Gå til den anbefalte videoen du vil fjerne.
  2. Trykk og hold på valgknappen på fjernkontrollen.
  3. Velg Ikke interessert.
  4. Velg Fortell oss hvorfor for å oppgi grunnen til at du vil ha videoen fjernet. Du kan tilpasse anbefalingene ved å velge Jeg har allerede sett videoen, Jeg liker ikke videoen eller Ikke anbefal denne kanalen.

Slett «Ikke interessert»- og «Ikke anbefal denne kanalen»-tilbakemeldinger

«Ikke interessert»- og «Ikke anbefal denne kanalen»-tilbakemeldingene dine kan brukes til å finstemme anbefalingene dine. Følg veiledningen nedenfor på datamaskin, Android, iPhone eller iPad for å slette «Ikke interessert»- og «Ikke anbefal denne kanalen»-tilbakemeldingene du har sendt inn.

Anbefalinger basert på Google-aktiviteten din

YouTube kan også bruke data fra Google-kontoaktiviteten din som grunnlag for anbefalinger og søkeresultater, varsler i appen og foreslåtte videoer andre steder.

Du kan se og kontrollere aktiviteten din på myactivity.google.com. Finn ut mer om hvordan du kontrollerer aktiviteten i Google-kontoen din.

Velg emner for anbefalingene dine

Hvis du er pålogget, ser du emner på startsiden og videosidene som du kan bruke til å finstemme anbefalingene dine. Disse emnene er basert på de eksisterende og personlig tilpassede forslagene dine. De er også basert på innhold du engasjerer deg i. Emnene skal bidra til at du raskere finner innhold du vil se.

Hvis du finner en video som ikke er relatert til emnet du valgte på startsiden, kan du sende oss en tilbakemelding ved å trykke på Mer » og deretter Ikke <emne> .

Du finner emnefiltrene nesten helt øverst på startsiden.

Fjern anbefalt innhold fra startsiden

Hvis denne veiledningen ikke fungerer for deg, bruker du sannsynligvis en gammel versjon av YouTube. Hvis du bruker en nyere nettleser, må du oppdatere til den nyeste versjonen av YouTube.

Følgende anbefalt innhold kan fjernes fra startsiden når du bruker datamaskin:

• videoer
  • kanaler
  • moduler
  • spillelister

Slik fjerner du en anbefalt video fra startsiden din:

1. Hold markøren over den anbefalte videoen eller X-merket for en modul du vil fjerne.
  2. Velg Mer » ved siden av video- eller spillelistetittelen.
  3. Velg Ikke interessert  for å fjerne videoen fra feeden din.
  4. Velg Fortell oss hvorfor for å oppgi grunnen til at du vil ha videoen fjernet. Du kan tilpasse anbefalingene dine ved å velge Jeg har allerede sett videoen eller Jeg liker ikke videoen.

Du kan også sørge for at videoer fra bestemte kanaler ikke vises i anbefalingene dine igjen. Velg menyen og deretter Ikke anbefal denne kanalen

Slett «Ikke interessert»- og «Ikke anbefal denne kanalen»-tilbakemeldinger

«Ikke interessert»- og «Ikke anbefal denne kanalen»-tilbakemeldingene dine kan brukes til å finstemme anbefalingene dine. Slik sletter du alle «Ikke interessert»- og «Ikke anbefal denne kanalen»-tilbakemeldingene du har sendt inn:

1. Gå til Min aktivitet. Du må kanskje logge på Google-kontoen din.
  2. Finn Annen Google-aktivitet på menyen til venstre eller under Min aktivitet-banneret.
  3. Velg «Ikke interessert-tilbakemelding på YouTube» og deretter Slett.

Les flere av artiklene våre for å finne ut mer om seerloggen, søkeloggen og hvordan du kan få bedre anbefalinger.

Anbefalinger basert på Google-aktiviteten din

YouTube kan også bruke data fra Google-kontoaktiviteten din som grunnlag for anbefalinger og søkeresultater, varsler i appen og foreslåtte videoer andre steder.

Du kan se og kontrollere aktiviteten din på myactivity.google.com. Finn ut mer om hvordan du kan kontrollere aktivitet i Google-kontoen din.

Administrer likte videoer

Anbefalinger og søkeresultater er også basert på videoer du har likt. Du kan «like», «ikke like» og fjerne likte videoer for å påvirke anbefalinger og søkeresultater.