Suositusten ja hakutulosten ylläpitäminen

Toimintasi YouTubessa, Googlessa ja Chromessa voi vaikuttaa hakutuloksiin ja etusivun suosituksiin YouTubessa sekä sovelluksen ilmoituksiin ja eri paikoissa ehdotettaviin videoihin.

Näihin ehdotuksiin ja hakutuloksiin voi vaikuttaa eri tavoin. Voit poistaa yksittäisiä videoita katseluhistoriasta ja hakuhistoriasta. Voit myös keskeyttää katselu- ja hakuhistorian tallentamisen tai aloittaa puhtaalta pöydältä tyhjentämällä katselu- ja hakuhistorian.

Katseluhistoria ja hakuhistoria

• Yksittäisten videoiden poistaminen katseluhistoriasta: Jos et ole kiinnostunut joistakin sinulle näytettävistä suosituksista, voit poistaa jonkin videon katseluhistoriasta, jolloin et saa yhtä todennäköisesti samanlaisia suosituksia jatkossa.
  • Yksittäisten hakujen poistaminen hakuhistoriasta: Jos et ole kiinnostunut joistakin sinulle näytettävistä suosituksista, voit poistaa aiempia hakuja, jolloin et saa yhtä todennäköisesti samanlaisia suosituksia jatkossa.
  • Historiatietojen tallentamisen keskeyttäminen: Jos et halua hakujesi tai katsomiesi videoiden vaikuttavan sinulle ehdotettaviin videoihin tai sinulle näytettäviin hakutuloksiin, voit keskeyttää katselu- tai hakuhistoriasi tallentamisen. Tämä on hyödyllistä, kun esimerkiksi tutustut kouluprojektia varten aiheeseen, josta et muuten olisi kiinnostunut. Muista kuitenkin ottaa historiatietojen tallennus uudelleen käyttöön, kun olet valmis.
  • Historiatietojen tyhjentäminen: Jos suositukset eivät liity kiinnostuksen kohteisiisi, voit tyhjentää koko haku- ja katseluhistoriasi. Vinkki: Jos katsot usein videoita uudelleen katseluhistorian kautta, voisit lisätä ne jollekin soittolistalle tai Katso myöhemmin ‑listalle.

How to improve your YouTube recommendations and search results

Suositusten muokkaaminen

Suositeltavien aiheiden valitseminen

Jos olet kirjautuneena sisään, näet etusivulla ja katselusivulla aiheita, joiden avulla voit tarkentaa saamiasi suosituksia. Nämä aiheet valitaan sinulle tällä hetkellä suositeltujen aiheiden perusteella. Valinnassa huomioidaan myös sisältö, jota olet katsonut tai johon olet muulla tavalla reagoinut. Näiden aiheiden tarkoitus on auttaa sinua löytämään kiinnostavaa sisältöä helpommin.

Jos näet videon, joka ei liity etusivulla valitsemaasi aiheeseen, kerro siitä meille napauttamalla Lisää ja valitsemalla sitten, ettei video vastaa aihetta.

Huom. Tämä toiminto on käytettävissä vain, jos käytät YouTubea englanniksi, ranskaksi, portugaliksi tai espanjaksi.

Suositellun sisällön poistaminen etusivulta

Jos et pysty seuraamaan näitä ohjeita, käytät todennäköisesti YouTuben vanhaa versiota. Jos käytät uudempaa selainta, päivitä YouTuben nykyiseen versioon.

Tietokoneella voi poistaa seuraavat suositellut sisällöt etusivulta:

• videot
  • kanavat
  • osiot
  • soittolistat

Voit poistaa suositellun videon etusivultasi seuraavasti:

1. Osoita poistettavaa videosuositusta tai jonkin osion X-merkintää.
  2. Valitse videon tai soittolistan nimen vierestä Lisää .
  3. Poista video syötteestäsi valitsemalla En ole kiinnostunut.

Jos et halua nähdä jonkin tietyn kanavan videoita, valitse Lisää ja sitten "Älä suosittele kanavaa".

"En ole kiinnostunut"- ja "Älä suosittele kanavaa" ‑palautteen tyhjentäminen

"En ole kiinnostunut"- ja "Älä suosittele kanavaa" ‑palautteitasi voidaan käyttää suosituksiesi muokkaamiseen. Näin tyhjennät "En ole kiinnostunut"- ja "Älä suosittele kanavaa" ‑palautteen:

1. Siirry Omiin tapahtumiin. Sinun täytyy ehkä kirjautua Google-tilillesi ensin.
  2. Siirry vasemmassa valikossa kohtaan Muu Google-toiminta.
  3. Valitse "YouTuben Ei kiinnosta ‑palaute" ja sitten Poista.

Lue lisää katseluhistoriasta, hakuhistoriasta ja suositusten parantamisesta muista artikkeleistamme.

Suositukset, jotka perustuvat toimintaasi Googlessa

YouTube hyödyntää Google-tilisi toimintaa suositusten tarjoamiseksi.

Voit nähdä toimintasi ja ylläpitää sitä osoitteessa myactivity.google.com. Katso lisätietoja Google-tilisi toiminnan ylläpitämisestä.

Soittolistojen ja tykättyjen videoiden ylläpitäminen

Hakutuloksesi ja sinulle näytetyt suositukset perustuvat myös tykkäämiisi videoihin ja luomiisi soittolistoihin. Voit vaikuttaa saamiisi suosituksiin ja hakutuloksiin poistamalla tykkäyksiä ja muokkaamalla tai poistamalla soittolistoja.

New ways to manage recommendations | Backstage at YouTube