YouTube-partnerprogramma voor bij MCN's aangesloten kanalen

Deelname aan het YouTube-partnerprogramma (YPP) is een vereiste voor alle kanalen die zijn aangesloten bij Multi-Channel Networks (MCN's). Zodra een kanaal de programmadrempel heeft bereikt, kunnen we beoordelen of het in aanmerking komt voor deelname aan het YouTube-partnerprogramma.

Aangesloten kanalen die aan het YPP deelnemen, hebben een rechtstreekse relatie met YouTube, zonder dat het samenwerkingsverband met hun MCN verandert. Alle aangesloten creators moeten een overeenkomst met YouTube sluiten over de voorwaarden van het YPP.

Weet je niet zeker of je een aangesloten creator bent?

Als je niet zeker weet of je MCN je kanaal als aangesloten heeft aangemerkt, kun je hiervoor contact opnemen met je MCN. MCN's kunnen twee verschillende soorten kanalen in hun YouTube-netwerk hebben:

• Aangesloten kanalen worden op grote schaal beheerd door hun MCN en de rechten berusten bij de contenteigenaar van het aangesloten kanaal.
  • O&O-kanalen (Owned and Operated) zijn in eigendom van en worden beheerd door de partner. Dit betekent dat de partner de exclusieve rechten voor de YouTube-content van het kanaal heeft verkregen en de activiteiten van het kanaal (bijv. video's uploaden) dagelijks actief beheert. Voor zover de partner geen permanente, wereldwijde exclusieve rechten op de geüploade content van het O&O-kanaal heeft, is het de verantwoordelijkheid van de partner om de juiste functies te gebruiken om de beschikbaarheid van de content op het platform te beheren.

Door onderscheid te maken tussen deze twee typen kanalen kan YouTube het beleid en de kanaalfuncties duidelijk en eerlijk toepassen.

Deelnemen aan het YouTube-partnerprogramma als bij een MCN aangesloten kanaal

Als lid van het YouTube-partnerprogramma krijg je toegang tot nieuwe functies zodra deze beschikbaar zijn.

Als je al bij een MCN bent aangesloten

Je krijgt een melding in YouTube Studio waarin staat dat je de voorwaarden van het YouTube-partnerprogramma kunt bekijken en accepteren. Ga naar YouTube Studio en volg de instructies op het scherm om aan de slag te gaan.

Als je de optie om je aan te melden bij YouTube Studio niet ziet, neem je contact op met je MCN. Sommige kanalen komen mogelijk niet in aanmerking voor het YouTube-partnerprogramma. Zorg ervoor dat je de onderstaande richtlijnen voor en informatie over het YouTube-partnerprogramma goed doorneemt.

Als je nog niet bij een MCN bent aangesloten
Je kunt via het aanmeldproces voor MCN in YouTube Studio lid worden van het YouTube-partnerprogramma.

Veelgestelde vragen over het YouTube-partnerprogramma

Hoe kan ik inkomsten genereren met mijn video's?
Wanneer je video's zijn aangemeld en goedgekeurd voor het genereren van inkomsten, kun je geld verdienen uit advertenties in of bij de video's of uit betaalde YouTube-abonnementen
Hoeveel kan ik verdienen aan mijn video's?

Je inkomsten zijn afhankelijk van een aantal factoren. De twee belangrijkste factoren zijn welke soorten advertenties bij je video's worden weergegeven (inclusief het prijsmodel van deze advertenties) en hoeveel betalende YouTube Premium-leden je content bekijken.

Een derde mogelijke factor is een overeenkomst die je met je MCN hebt getekend. Neem rechtstreeks contact op met je MCN als je vragen hebt over je overeenkomst.

Hoe kan ik de advertenties op mijn aangesloten kanaal beheren?
Het kanaal dat is aangesloten bij een MCN, kan advertenties blokkeren en beheren via het AdSense voor YouTube-account dat aan het kanaal is gekoppeld. Hier vind je meer informatie over advertenties toestaan en blokkeren.

Wat gebeurt er als ik een MCN verlaat?

Wanneer MCN's een kanaal uit hun netwerk vrijgeven, kan dit gevolgen hebben voor de status voor het genereren van inkomsten. Lees hier wat je daarna kunt doen.