Als non-profitorganisatie geld inzamelen op YouTube

Er zijn op YouTube allerlei nieuwe manieren om geld in te zamelen voor goede doelen. Met het nieuwe YouTube Giving kun je functies in YouTube Studio gebruiken om meer dan een miljoen non-profitorganisaties te steunen. Momenteel worden er bètatests uitgevoerd voor deze functies. Ze zijn beschikbaar voor alle creators die eerder meer dan $ 5000 hebben ingezameld via donatiekaarten.  In de komende maanden maken we de tools voor meer creators beschikbaar, dus houd onze Creator Blog in de gaten voor meer informatie.

Donaties ontvangen

Non-profitorganisaties in de Verenigde Staten

Google werkt samen met Network for Good, een Amerikaanse non-profitorganisatie op het gebied van steun met inspraak van donateurs. Deze partij int de donaties en betaalt deze uit aan de non-profitorganisaties.

Als je donaties wilt ontvangen, moet je je via GuideStar aanmelden voor het ontvangen van geld van Network for Good, een Amerikaanse non-profitorganisatie op het gebied van steun met inspraak van donateurs.

Je hoeft geen lid van Network for Good te zijn om betalingen te ontvangen. Als je geen Network for Good-account hebt, maar je wel hebt aangemeld voor het ontvangen van betalingen, wordt er een cheque gestuurd naar het adres van je organisatie dat in de database van de Amerikaanse belastingdienst IRS staat vermeld.

Aanmelden voor het ontvangen van donaties

Voordat je begint: Controleer of je organisatie in aanmerking komt voor betalingen van Network for Good. Dit kun je opzoeken in de database.

• Als je organisatie in aanmerking komt, is er een donatiepagina voor je organisatie.
  • Als je organisatie nog niet in aanmerking komt, wordt er een foutmelding weergegeven, bijvoorbeeld This charity has chosen to not receive funds from Network for Good (Deze liefdadigheidsinstelling heeft ervoor gekozen geen geld van Network for Good te ontvangen). Volg de onderstaande instructies om je organisatie via GuideStar aan te melden:

Instructies voor aanmelden via GuideStar

1. Log in op je GuideStar-account of maak een account.
  2. Ga naar de pagina Manage Nonprofit Profiles (Non-profitprofielen beheren).
  3. Geef het EIN (xx-xxxxxxx) van je organisatie op. Zorg dat je het koppelteken in het EIN niet vergeet.
  4. Klik op Request Permission.
  5. Vul de vereiste velden in.
  6. Nadat je aanvraag is goedgekeurd, log je weer in op je GuideStar-account.
  7. Ga naar de pagina Manage Nonprofit Profiles (Non-profitprofielen beheren).
  8. Klik op de naam van je organisatie of op de link Edit form (Formulier bewerken) rechts op de pagina.
  9. Klik op de donkerblauwe balk op Confirm & Publish.
  10. Vink in het gedeelte 'Program Terms' de volgende selectievakjes aan:
    • I certify...
    • This organization...
    • I accept...
  11. Selecteer in het gedeelte 'Options for Sharing' Yes, I want donors to be able to easily give to my organization through GuideStar partners like Network for Good and JustGive.
  12. Klik op Finish and Publish.
Moment van uitbetaling

Het kan tot twee maanden duren voordat een donatie bij je non-profitorganisatie terechtkomt. Alle donaties in een bepaalde maand worden naar verwachting op de vijftiende dag van de daaropvolgende maand uitbetaald door Network for Good.

Als je lid van Network for Good bent, kun je informatie over de uitbetaling bekijken op je Network for Good-account.

Als je project het minimale donatiebedrag van $ 10 niet behaalt in de uitbetalingsperiode, worden de donaties meegenomen naar de eerstvolgende uitbetalingsperiode.

Je postadres wijzigen

Network for Good stuurt een cheque naar het adres van je organisatie dat in de database van de federale belastingdienst staat vermeld. Als je dit postadres wilt wijzigen, doe je het volgende:

1. Log in op je Network for Good-account of maak een account.
  2. Voer het postadres van je organisatie in of wijzig dit.

Tip: Je kunt je ook aanmelden voor het ontvangen van elektronische betalingen om vertraging bij postverzending te voorkomen.

Je betaalmethode wijzigen
  1. Log in op je Network for Good-account of maak een account.
  2. Geef je betaalmethode op of wijzig deze (bijv. postverzending of elektronisch).

Zoals vereist door de IRS heeft Network for Good exclusieve juridische zeggenschap over de donaties zodra deze zijn ontvangen. Als Network for Good het geld niet kan overboeken naar de non-profitorganisatie die de YouTube-videomaker heeft geselecteerd, wordt het naar eigen inzicht overgeboekt naar een andere in aanmerking komende non-profitorganisatie in de VS.

Veelgestelde vragen over GuideStar-profielen

Hoe stel ik een GuideStar-profiel in?

Als je een GuideStar-profiel wilt instellen, moet je het profiel van je organisatie claimen:

1. Maak een account op de GuideStar-website met een e-mailadres dat aan je organisatie is gekoppeld.
  2. Klik boven in de pagina op Update Nonprofit Profile.
  3. Klik op Get Started Now.
  4. Voer het Employer Identification Number (EIN) van je organisatie in. Zorg dat je het koppelteken in het EIN niet vergeet.
  5. Klik op Request Permission.
  6. Vul de vereiste velden in en klik op Submit Request.

Je aanvraag wordt binnen één tot twee werkdagen behandeld. Nadat je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je van GuideStar het bericht dat je 'Nonprofit (NPO) Manager' bent.

Hoe update ik het logo van mijn non-profitorganisatie?

Log in op je account op de GuideStar-website als je je logo wilt toevoegen, verwijderen of wijzigen. Afbeeldingen moeten helder en scherp zijn en ten minste 512 pixels zijn.

Hoe update ik de naam van mijn non-profitorganisatie?
  1. Log in op je GuideStar-account.
  2. Klik bovenaan de pagina op Update Nonprofit Profile.
  3. Klik op de naam van je organisatie.
  4. Wijzig in het gedeelte 'Basic Information' links de naam van je non-profitorganisatie.
  5. Klik op Publish Changes Now en ga akkoord met de gebruiksvoorwaarden van GuideStar.
  6. Klik op Finish and Publish.

De wijzigingen zijn binnen 48 uur zichtbaar op je GuideStar-profiel.

Waar vind ik informatie over donateurs?
We verstrekken momenteel geen informatie over donateurs aan non-profitorganisaties.