Video's automatisch afspelen

Met de Autoplay-functie op YouTube hoef je niet meer te bedenken wat je volgende video wordt. Nadat je een YouTube-video hebt bekeken, spelen we automatisch een gerelateerde video af op basis van je weergavegeschiedenis.

Autoplay start niet als je verbonden bent met een mobiel netwerk en al 30 minuten inactief bent. Als je verbonden bent met wifi, stopt Autoplay automatisch na vier uur. Zo worden onbedoeld lange Autoplay-sessies voorkomen.

Autoplay op je tv

Autoplay met de YouTube-app op tv

1. Open de YouTube-app op je tv.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Scrol naar Autoplay.
  4. Klik op het Autoplay-vak om Autoplay in of uit te schakelen.

Autoplay terwijl je cast naar je tv

Als je een telefoon of tablet hebt verbonden met je tv, kun je Autoplay bedienen via dat apparaat.

1. Verbind je mobiele apparaat met je tv en kies de video die je wilt afspelen.
  2. Tik op de bedieningsbalk onder aan het scherm om je wachtrij uit te vouwen en je Autoplay-instellingen te bekijken.
  3. Gebruik de schakelaar om Autoplay uit te schakelen.

Hoe autoplay werkt op mobiele apparaten

Autoplay is standaard ingeschakeld. Na afloop van elke video komt een aantal seconden lang in beeld te staan welke video daarna wordt afgespeeld. Het aftellen wordt automatisch onderbroken als je naar beneden scrolt of een reactie, zoekopdracht of iets anders typt. Je kunt ook op Annuleren klikken op het aftelscherm als je niet wilt dat de volgende video automatisch wordt afgespeeld.

Abonneer je op ons YouTube Help-kanaal voor de nieuwste updates, tips en hulp.

Autoplay uitschakelen

Gebruik dezelfde instructies voor de YouTube-app en mobiele site.

1. Ga naar het gedeelte Volgende op de videopagina.
  2. Gebruik de schakelaar boven aan het gedeelte Volgende om Autoplay uit te schakelen.

Opmerking: Autoplay blijft uitgeschakeld totdat je deze functie zelf weer inschakelt.