Donera till en ideell organisation med YouTube Giving

YouTube Giving är avsett att hjälpa innehållsskapare och fans att ge bidrag till välgörande ändamål på YouTube. I vissa videor och livestreamar får du alternativet att donera till en ideell organisation som innehållsskaparen vill stödja.

YouTube täcker alla transaktionsavgifter, så alla pengar du donerar går till den ideella organisation du har valt. Donationer till ideella organisationer återbetalas inte. Mer information finns i Vanliga frågor om YouTube Giving.

Så här donerar du

Knappen Donera

På vissa kanaler finns knappen Donera bredvid videorna och livestreamarna. Följ stegen nedan för att donera.

Välj videon med knappen Donera och gör så här:

1. Välj DONERA.
  2. Välj hur mycket pengar du vill donera följt av FORTSÄTT.
  3. Välj betalningsmetod.
  4. Klicka på DONERA följt av Klar.

Varken den ideella organisation eller innehållsskaparen kan se dina kontaktuppgifter.

Du får ett kvitto via e-post när betalningen har behandlats.

Donationer i livechatt

Superchatt för välgörenhet har ersatts av Donationer i livechatt så att man kan donera i en livechatt. När en innehållsskapare samlar in pengar i en livestream där livechatt är aktiverad ser du ikonen Donera i chatten.

Om du vill donera:

1. Tryck på ikonen Donera i livechatten. Mobila enheter måste vara i stående läge för att livechatten ska synas.
  2. Välj det belopp du vill donera eller välj Annat och ange ett annat belopp.
  3. Välj Jag vill att min donation ska vara offentlig om du vill att ditt kontonamn ska visas i livechatten. Annars visas donationsbeloppet som Anonym.
  4. Välj DONERA.
  5. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra.
Obs! Om du inte vill att ditt kontonamn ska visas bredvid din donation måste du avmarkera rutan bredvid Jag vill att min donation ska vara offentlig.

Du får ett kvitto via e-post när betalningen har behandlats.

Skatteuppgifter om donationer

Läs mer om skatteuppgifter i hjälpcentret om donationer.