Donér til en ideell organisasjon på YouTube

Med YouTube Veldedighet-funksjonene kan både skapere og fans engasjere seg i veldedig arbeid på nye måter via YouTube.

Disse funksjonene er foreløpig tilgjengelige for noen få skapere. Du kan donere til amerikanske ideelle organisasjoner med 501(c)(3)-klassifisering gjennom videoene og direktesendingene til skaperne som deltar – ved å bruke «Donér»-knappen og Donasjoner i direktechat. Vi har til hensikt å gjøre disse funksjonene tilgjengelige for flere skapere i månedene fremover.

YouTube dekker alle transaksjonsgebyrene, så 100 % av pengene du samler inn, går til den veldedige organisasjonen. Husk at donasjoner til ideelle organisasjoner ikke kan refunderes. Du kan lese mer om refusjonsretningslinjene våre eller ta en titt på vanlige spørsmål om donasjoner.

Slik donerer du

«Donér»-knappen

Noen skapere har «Donér»-knapper ved siden av videoene eller direktesendingene sine. Hvis du vil donere til den veldedige organisasjonen vedkommende samler inn penger til, følger du fremgangsmåten nedenfor.

Gå til videoen med «Donér»-knappen, og gjør følgende:

1. Velg DONÉR.
  2. Velg beløpet du ønsker å donere og deretter FORTSETT.
  3. Velg betalingsmåten din.
  4. Klikk på DONÉR og deretter Ferdig.

Verken den ideelle organisasjonen eller skaperen kan se kontaktinformasjonen din.

Du mottar en kvittering på e-post når betalingen din er behandlet. For hver transaksjon ser du en ordrelinje på kontoutskriften for kredittkortet ditt der det står at du har donert gjennom «Network for Good» eller «Charitable Giving».

Donasjoner i direktechat

Når det gjelder å donere i direktechat, er Super Chat for Good erstattet av Donasjoner i direktechat. Hvis en skaper samler inn penger i en direktesending med direktechat, ser du «Donér»-knappen i chatten og informasjon om innsamlingen ved siden av videoen.

Slik donerer du:

1. Velg donasjonsknappen  i direktechatten. Direktechatten må være synlig, og mobilenheten må være i stående modus.
  2. Velg et donasjonsbeløp, eller velg Annet beløp for å skrive inn en annen verdi.
  3. Velg Jeg vil at donasjonen min skal være offentlig for å vise brukernavnet ditt i direktechatten. Hvis ikke vises donasjonsbeløpet som «Anonym».
  4. Velg DONÉR.
  5. Følg veiledningen på skjermen for å fullføre donasjonen.
Merk: Hvis du ikke vil at brukernavnet ditt skal vises ved siden av donasjonen din, må du fjerne avmerkingen ved siden av Jeg vil at donasjonen min skal være offentlig

Uansett hvordan du donerer, får du en kvittering på e-post når betalingen er behandlet. For hver transaksjon ser du en ordrelinje på kontoutskriften for kredittkortet ditt der det står at du har donert gjennom «Network for Good» eller «Charitable Giving».

Donasjoner og skatt

Du finner informasjon om donasjoner og skatt i de vanlige spørsmålene om donasjoner.