Je Premium-lidmaatschap opzeggen

YouTube Premium- en YouTube Music Premium-abonnees kunnen hun betaalde lidmaatschap altijd opzeggen, onderbreken of hervatten. Je kunt ook overstappen op een jaarabonnement of een gezinsabonnement.

Klik op de knop hieronder om je betaalde lidmaatschap te bekijken en beheren. Volg daarna de stappen in dit artikel om je YouTube Premium- of YouTube Music Premium-lidmaatschap op te zeggen.

Als je op je iPhone of iPad een aankoop hebt gedaan of als je je via Apple hebt aangemeld voor een betaald YouTube-lidmaatschap, neem je contact op met Apple Support om een terugbetaling aan te vragen. Hierop is het teruggavebeleid van Apple van toepassing.

Je kunt je lidmaatschap opzeggen tijdens een proefperiode. Als je het lidmaatschap opzegt, wordt de proefperiode niet omgezet in een betaald abonnement. Je houdt toegang tot het einde van de proefperiode.

Je betaalde lidmaatschap opzeggen

Als je je hebt aangemeld via Google Play Billing, vind je hier meer informatie over hoe je je lidmaatschap opzegt.

1. Ga naar youtube.com/paid_memberships.
  2. Klik op Lidmaatschap beheren.​
  3. Klik op Deactiveren.
  4. Klik op Opzeggen.
  5. Selecteer de reden waarom je het lidmaatschap opzegt en klik op Volgende.
  6. Klik op Ja, opzeggen.

NU OPZEGGEN

Je lidmaatschap van YouTube Premium of YouTube Music Premium opzeggen

Lukt het niet om je lidmaatschap op te zeggen?

Check of een van deze situaties voor jou geldt:
  1. Je lidmaatschap wordt gefactureerd door Apple. Als je lid bent geworden via de iOS-app van YouTube, kun je je betaalde lidmaatschap opzeggen via je Apple-account.
  2. Je lidmaatschap wordt gefactureerd door Google Play. Als je via een abonnement op Google Play toegang hebt tot je betaalde YouTube-lidmaatschap, kun je het lidmaatschap opzeggen via de accountinstellingen van Google Play.
  3. Je hebt je lidmaatschap al opgezegd. Je kunt dit checken door naar het gedeelte 'Betaalde lidmaatschappen' te gaan op youtube.com/paid_memberships.
Opmerkingen:

Als je een betaald YouTube-lidmaatschap afsluit, wordt de prijs van het lidmaatschap automatisch in rekening gebracht aan het begin van elke nieuwe betaalcyclus, totdat je opzegt.

Als je je lidmaatschap opzegt, hoef je niet meer te betalen (tenzij je opnieuw lid wordt). De voordelen van je betaalde YouTube-lidmaatschap blijven doorlopen tot het einde van de factureringsperiode.

Terugbetalingen voor de Google Play Store

Als je YouTube Premium hebt via een abonnement op Pixel Pass, vind je hier meer informatie over hoe je je account beheert.
Nieuwe YouTube Premium- en Music Premium-abonnees die zich op Android hebben aangemeld, worden vanaf 2022 gefactureerd via Google Play. Deze wijziging heeft geen invloed op bestaande abonnees. Op payments.google.com kun je recente afschrijvingen en de factureringsmethode bekijken. Volg deze stappen om een terugbetaling aan te vragen voor een Google Play-aankoop.