Bruk av YouTube Premium-fordelene

YouTube Premium (tidligere kjent som YouTube Red) er en av premium-abonnementstjenestene vi tilbyr for å gi deg en bedre opplevelse på YouTube. Finn ut mer om betalingsabonnementene vi tilbyr.
Se videoer uten annonser

Med YouTube Premium kan du se millioner av videoer uten å bli avbrutt av annonser før og i løpet av videoen – inkludert overleggsannonser i videoer. Du ser heller ikke se bannerannonser eller søkeannonser fra tredjeparter.

Det kan fortsatt hende du ser merkevarebygging eller kampanjer som er bygget inn i innholdet av skaperen, i tillegg til kampanjelinker, hyller og funksjoner i og rundt innholdet, hvis det er lagt til eller aktivert av skaperen. Disse linkene, hyllene og funksjonene kan være til skaperens nettsted eller varer samt arrangementsbilletter og tilbud om kanalmedlemskap, eller andre relaterte destinasjoner som markedsføres av skaperen.

Annonsefrie videoer støttes på alle enheter og plattformer der du kan logge på med Google-kontoen din. Dette omfatter kompatible smart-TV-er/spillkonsoller samt YouTube-, YouTube Music- og YouTube Kids-mobilappene, forutsatt at disse er tilgjengelige der du befinner deg.

Last ned videoer for å se dem uten nett

Last ned videoer og spillelister, slik at du kan se dem uten internettilkobling. Du kan laste ned videoer du vil se uten nett, via YouTube- eller YouTube Music-appen (og se automatisk nedlastede videoer i YouTube Kids-appen), forutsatt at disse appene er tilgjengelige der du befinner deg, og at du er logget på med YouTube Premium-kontoen din.

Last ned en video

1. Begynn å spille av en video i YouTube-mobilappen.
  2. Trykk på Last ned under videospilleren.
  3. Velg videokvalitet.
  4. «Lastet ned»-ikonet vises under videospilleren når nedlastingen er fullført.

Du kan se de nedlastede videoene dine på Bibliotek-fanen eller Konto-fanen .

Hvis du vil fjerne en video du har lastet ned, trykker du på Lastet ned og velger Fjern.

Endre innstillingene for nedlasting

På enkelte mobilenheter lastes videoer og spillelister bare ned når enheten din har en bestemt tilkoblingstype – Wi-Fi-nettverk er vanligvis standard. For å tillate videonedlastinger på mobilnettverket ditt:

1. Åpne YouTube-appen.
  2. Trykk på profilbildet ditt.
  3. Trykk på Innstillinger Settings.
  4. Trykk på Bibliotek og nedlastinger.
  5. Trykk på Nedlastingstilkobling.
  6. Velg «Alle tilkoblingstyper».

Noen mobiloperatører gir deg tilgang til ubegrenset mobildata – data som ikke teller mot noen kvote eller begrensning. Hvis du bruker en av disse operatørene, kan det hende du i tillegg ser et alternativ for å laste ned via «Wi-Fi og ubegrenset mobildata». Hvis du velger dette alternativet, tillater du at videoer og spillelister kan lastes ned når enheten din har Wi-Fi-tilkobling eller er på en ubegrenset mobildatatilkobling.

Ubegrenset mobildata er bare tilgjengelig på Android-versjon R eller nyere. Det er begrenset til mobiloperatørene som deltar (for øyeblikket Verizon og AT&T) i USA, der tilgangen kan være begrenset til 5G.

Angi nedlastingskvalitet for videoer

Hvis du vil endre standardkvaliteten for videoer du laster ned, går du til Innstillinger Settings og velger Nedlastingskvalitet under «Bakgrunnsavspilling og nedlastinger». Videoer med høyere kvalitet kan ta lengre tid å laste ned og kreve mer lagringsplass på enheten.

Hvis du har mindre enn 5 % ledig lagringsplass på enheten, kan du ikke laste ned flere videoer. Prøv i så fall å fjerne en video eller spilleliste som du har lastet ned, for å frigjøre plass.

Dette bør du vite om nedlasting av videoer:

• Du må være logget på YouTube Premium-kontoen din for å kunne laste ned videoer og se dem uten nett.
  • Noen handlinger, som å kommentere og like innhold, er ikke tilgjengelige mens du ser på videoer uten nett.
  • De nedlastede videoene fornyes automatisk hvis du kobler til internett minst én gang hver 30. dag i landet/området du bor i.
  • På grunn av innholdsbegrensninger fra videoskaperne kan det hende noen videoer ikke lenger er tilgjengelige uten nett når du kobler til internett igjen.
  • Hvis enheten mister tilkoblingen mens du laster ned en video eller spilleliste, fortsetter nedlastingen automatisk når du kobler til et mobil- eller Wi-Fi-nettverk igjen.
  • Du kan bare laste ned videoer i land/områder der YouTube Premium er tilgjengelig.
  • Finn ut mer om nedlasting av YouTube-videoer.
Avspilling i bakgrunnen

Spill av videoer på mobilenheten mens du bruker andre apper, eller når skjermen er av. Avspilling i bakgrunnen er tilgjengelig i YouTube-, YouTube Music- og YouTube Kids-mobilappene (forutsatt at disse appene er tilgjengelige der du befinner deg).

Tilpass eller slå av avspilling i bakgrunnen

Avspilling i bakgrunnen er tilgjengelig i YouTube-mobilappene når du er pålogget med YouTube Premium-kontoen din. Som standard spilles videoene alltid av i bakgrunnen.

Slik endrer eller slår du av avspilling i bakgrunnen:

1. Gå til Innstillinger Settings.
  2. Velg Avspilling i bakgrunnen under «Bakgrunnsavspilling og nedlastinger».
  3. Velg en innstilling:
    • Alltid på: Videoer spilles alltid av i bakgrunnen (standardinnstilling).
    • Av: Videoer spilles aldri av i bakgrunnen.
    • Hodetelefoner eller eksterne høyttalere: Videoer spilles bare av i bakgrunnen hvis enheten er koblet til hodetelefoner, høyttalere eller en ekstern lydutgang.
YouTube Music Premium

Du får også tilgang til YouTube Music Premium som en del av fordelene dine. Med YouTube Music Premium kan du

• lytte til og se flere millioner sanger og videoer i YouTube Music uten annonser
  • laste ned sanger og videoer til mobilenheten din og lytte til dem uten nett
  • bruke avspilling i bakgrunnen for å fortsette å spille musikk mens du bruker andre apper
  • slå på bare lyd-modusen for å høre på musikk uten å laste inn videoen
YouTube Originals
Se alle YouTube Originals-seriene og -filmene fra noen av de mest populære skaperne på YouTube, så snart de er utgitt og uten ekstra kostnad.
Tips:
  • Få mer informasjon om YouTube Premium og de betalte abonnementene våre.
  • Finn ut hvordan YouTube Premium-abonnementet ditt bidrar til å støtte YouTube-skaperne.
  • Oppdater til den nyeste versjonen av YouTube-appen for å sikre deg tilgang til YouTube Premium-fordelene.

Finn ut hvordan du registrerer deg

Slik skaffer du deg YouTube Premium eller YouTube Music Premium

Merk: YouTube TV er ikke en av fordelene som følger med YouTube Premium eller Music Premium. Finn ut mer om hvordan du abonnerer på YouTube TV.