Je YouTube Premium-voordelen gebruiken

YouTube Premium is een betaald lidmaatschap waarmee YouTube nog leuker wordt. Hieronder vind je meer informatie over Premium-voordelen. Je kunt ook browsen door de aanbiedingen voor Premium-lidmaatschappen.

Video's afspelen zonder advertenties

Met YouTube Premium bekijk je miljoenen video's zonder onderbrekingen door advertenties vóór en tijdens een video (inclusief overlay-advertenties). Ook zie je geen banneradvertenties of zoekadvertenties van derden.

Je kunt in content nog wel branding of promoties tegenkomen die de creator heeft ingesloten. Ook kun je in en rond content links, planken en functies zien die door de creator zijn toegevoegd of geactiveerd. Deze links, planken en functies kunnen verwijzen naar de website, merchandise, evenementtickets, een kanaallidmaatschap of andere gerelateerde bestemmingen die de creator promoot.

Video's zonder advertenties worden ondersteund op alle apparaten en platforms waarop je kunt inloggen met je Google-account, waaronder compatibele smart-tv's en gameconsoles en de mobiele apps van YouTube, YouTube Music en YouTube Kids, als deze beschikbaar zijn op jouw locatie.

YouTube Music Premium is een vergelijkbare service waarmee je zonder advertenties kijkt en luistert naar muziekcontent in de YouTube Music-app,.

Video's downloaden om offline te kijken

Je kunt video's en playlists downloaden, zodat je ook offline kunt kijken als je geen internetverbinding hebt. Je kunt video's downloaden om ze offline te kijken met de YouTube-app, nummers downloaden en offline beluisteren met de YouTube Music-app en automatisch gedownloade video's kijken in de YouTube Kids-app.

Met Slimme downloads wordt aanbevolen content automatisch aan je bibliotheek toegevoegd om deze offline te kijken of te luisteren. Speel video's onderweg af en ontdek nieuwe content zonder dat je ernaar hoeft te zoeken. Ontdek meer informatie over hoe je Slimme downloads beheert of uitzet.

Beschikbaar op: YouTube Premium, YouTube Music Premium

Afspelen op de achtergrond

Speel video's op je mobiele apparaat af terwijl je andere apps gebruikt of als het scherm uitstaat. Je kunt afspelen op de achtergrond in de mobiele apps van YouTube, YouTube Music en YouTube Kids (als deze apps in jouw land beschikbaar zijn) als je bent ingelogd met je YouTube Premium-lidmaatschapsaccount.

Afspelen op de achtergrond aanpassen of uitzetten

Afspelen op de achtergrond is beschikbaar in de mobiele apps van YouTube als je ingelogd bent op je YouTube Premium-lidmaatschapsaccount. Standaard worden video's altijd op de achtergrond afgespeeld.

Zo kun je afspelen op de achtergrond aanpassen of uitzetten:

1. Ga naar Instellingen .
  2. Selecteer Afspelen op de achtergrond onder Achtergrond en downloads.
  3. Kies de gewenste instelling:
    • Altijd aan: Video's worden altijd op de achtergrond afgespeeld (standaardinstelling).
    • Uit: Video's worden nooit op de achtergrond afgespeeld.
    • Koptelefoon of externe speakers: Video's worden alleen op de achtergrond afgespeeld als je een koptelefoon, speaker of extern audioapparaat hebt aangesloten.

Beschikbaar op: YouTube Premium, YouTube Music Premium

YouTube Music Premium

Een van de voordelen is toegang tot YouTube Music Premium. YouTube Music Premium biedt de volgende mogelijkheden:

• Speel miljoenen nummers en video's af in YouTube Music zonder advertenties.
  • Download nummers en video's naar je mobiele apparaat om ze offline te luisteren.
  • Gebruik de functie 'Afspelen op de achtergrond' om je muziek door te laten spelen terwijl je andere apps gebruikt.
  • Zet de audiomodus aan om naar muziek te luisteren zonder de video te laden.
Blijven kijken

Met je Premium-lidmaatschap kun je video's zonder onderbrekingen verder bekijken vanaf het punt waar je gebleven was.

Als je een video stopt, slaan we dat punt in de video op zodat je ook op andere apparaten verder kunt kijken.

Beschikbaar op: YouTube Premium

De afspeelopties aanpassen met Premium-bediening

Met een Premium-lidmaatschap kun je multitasken en video's op je eigen tempo afspelen met Premium-bediening. Je kunt bijvoorbeeld content overslaan en de afspeelsnelheid aanpassen.

Zo open je Premium-bediening via de mobiele YouTube-app:

1. Open een video terwijl je bent ingelogd op een YouTube Premium-account.
  2. Tik op Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Aanvullende instellingen.
  4. Selecteer Premium-bediening.

In de video wordt het grote functiemenu geopend. Hierin kun je het volgende doen:

• Video's afspelen, pauzeren of overslaan
  • Video's 10 seconden vooruit- of terugspoelen
  • Een video liken
  • Een video opslaan voor later
  • De afspeelsnelheid wijzigen
  • Stabiel volume aan- of uitzetten

Premium-bediening is beschikbaar op Android, iPhone en tablets, maar nog niet op desktops.

Beschikbaar op: YouTube Premium, YouTube Music Premium

Scherm-in-scherm (SIS)

Met scherm-in-scherm (SIS) kun je video's kijken terwijl je andere apps op je mobiele apparaat gebruikt. Als je een YouTube Premium-lidmaatschap hebt, kun je alle video's met SIS afspelen. Als je geen YouTube Premium hebt en in de Verenigde Staten woont, kun je SIS wel gebruiken, maar niet voor bepaalde content, zoals muziekvideo's.

Hier vind je meer informatie over hoe je scherm-in-scherm gebruikt op je mobiele apparaat.

Beschikbaar op: YouTube Premium

Video's in de wachtrij zetten op mobiele apparaten en tablets

Stel video's in die je als volgende wilt kijken zonder de video te onderbreken die je aan het kijken bent. In de wachtrij zetten op mobiele apparaten en tablets is alleen beschikbaar met YouTube Premium.

Beschikbaar op: YouTube Premium

De videokwaliteit wijzigen

Met YouTube Premium kun je video's in 1080p Premium kijken.

1080p Premium is een versie van 1080p met verbeterde bitsnelheid. Een verbeterde bitsnelheid zorgt voor meer informatie per pixel, wat resulteert in een hogere kwaliteit. Video's komen alleen in aanmerking voor een verbeterde bitsnelheid als ze zijn geüpload in 1080p. De 1080p Premium-optie is niet beschikbaar voor:

• Livestreams
  • Shorts
  • Video's die zijn geüpload in een resolutie die hoger of lager is dan 1080p

We willen je zo veel mogelijk kijkplezier bieden op YouTube. Daarom stemmen we de kwaliteit van je videostream af op je situatie. Als je een Premium-lidmaatschap hebt, kan je resolutie automatisch worden ingesteld op 1080p Premium. Je kunt je kwaliteitsinstellingen updaten in de YouTube-app.

Beschikbaar op: YouTube Premium

Premium-badges

Premium-ervaringsbadges belonen gebruikers voor hun loyaliteit en voordeelbadges belonen gebruikers voor hun betrokkenheid bij voordelen. Je kunt badges verdienen door lang lid te zijn en gebruik te maken van je Premium-voordelen, zoals Afterparty, YouTube Music en Verder kijken. Badges zijn momenteel beschikbaar voor gebruikers van 18 jaar en ouder.

Je vindt je Premium-badges op je pagina met Premium-voordelen in je YouTube-account.

Zo vind je je Premium-badges:

1. Open de YouTube-app.
  2. Ga naar je homepage.
  3. Tik op je profielicoon.
  4. Klik op Jouw Premium-voordelen.
  5. Scroll omlaag om je Premium-badges te bekijken.

Als je op een vergrendelde badge klikt, krijg je meer informatie over hoe je die badge kunt verdienen.

Opmerkingen:

• Als je je kijkgeschiedenis onderbreekt, kun je geen badges meer verdienen door gebruik te maken van Premium-voordelen (zoals Afterparty, YouTube Music en Verder kijken).
  • Als je je kijkgeschiedenis reset, worden badges die je eerder hebt verdiend met Premium-voordelen verwijderd.
  • Als je Premium opzegt, heb je geen toegang meer tot je pagina met Premium-voordelen en badges.
  • Als je je opnieuw aanmeldt voor Premium, worden je eerder verdiende badges weer zichtbaar.

Andere Premium-voordelen

Als YouTube Premium-lid heb je toegang tot andere functies voor leden, zoals:

Opmerking: Sommige van deze functies zijn beperkt tot bepaalde gebieden, apparaten en abonnementen. We voegen regelmatig nieuwe functies toe om het gebruik van YouTube Premium te verbeteren. Ga naar onze pagina Premium-updates voor meer informatie.
Tips:
  • Kom meer te weten over YouTube Premium en onze betaalde lidmaatschappen.
  • Ontdek hoe je met je YouTube Premium-lidmaatschap YouTube-creators steunt.
  • Update naar de nieuwste versie van de YouTube-app om er zeker van te zijn dat je toegang hebt tot de voordelen van YouTube Premium.

Aanmelden voor Premium-voordelen

Meld je aan op youtube.com/premium voor Premium-voordelen.

Je aanmelden voor YouTube Premium of YouTube Music Premium

Abonneer je op het YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Opmerking: YouTube TV, Primetime-kanalen, kanaallidmaatschappen en NFL Sunday Ticket zijn niet inbegrepen bij de voordelen van YouTube Premium en Music Premium.